przez bea » 2007-09-10, 12:15
>Co za buraki! napisałas Jujko,no trudno sie nie zgodzic,hodowcy,których bardziej cieszy czyjas porazka(i to w takich okolicznosciach)niz własne zwyciestwo,to wyjatkowo nieładne.Dziwie,sie,ze akurat ty nic nie słyszląs,bo według opisu Iwy siedzialas,bardzo blisko żrodła tychze komentarzy,ale zapewne byłaszaobsorbowana wystawa i nie wiedzialas co sie dzieje obok.Dziwi mnie tylko ,ze tak dziarsko bronisz werdyktu sedziego Licaka co do championów.Nie dziwie sie Margo,która sam zażadala wpisu championom do kart dyskwalifikacji.Rozumiem ,ze wszystko wiesz na temat przeprowadzania prawidłowych pomiarów,w jakich warunkach powinny byc przeprowadzanei jak to sie robi na przegladach hodowlanych w Słowacji naprzykład.Equo był zmierzony na prosbe Teresy przez Pania T.Gargusowa przed wystawa i pomiar wyniósl 65 cm.Prosiłam kilka osób ktore byly swiadkami mierzenia championów,by opisaly jak to wygladalo,i wiesz co przyzad był mprofesjonalny,ale tylko Ty twierdzisz ,ze pomiar byl wykonany własciwie.,przepraszam ,rozumiem tez ,ze Margo wystepujac o wpisanie dyskwalifikacji do kart ,tez musiala byc o tym przeswiadczona.Dla mnie to podobnie jak dla Tasmaneczki jest zdumiewajace,zeby sedzia na podstawie szybkich pomiarów,w takich warunkach,gdy nie pozwolił na ponowne prawidlowe ustawienie psa,bardziej zawierzył swojej nieomylności,niz sedziów.ktorzy przyznali psu championaty(obydwa psy,sa championami 2 krajów)My wiemy,ze Equo był wielokrotnie oceniany przez najrózniejszych sedziów,pies ktory ma 2 Caciby,kilka re Cacib-ów,BoB.BOG,nagle zostaje zdyskwalifikowany za wzrost po pomiarze na wariata,a Ty Jujeczka twierdzisz,ze wystawa była piekna,sedzia super i nie słyszałas zadnych docinków kierowanych wobec Equo.....to moze my o innych wystawach rozmawiamy,a moze Jujka Twoja bezstronność juz nie jest bezstronna,moze wolisz po prostu inne forum ,masz innych przyjaciól,moze warto cos otwarcie powiedziec.Jezeli chodzi jeszcze o organizacjie .To a propos tłumaczenia bardzo mi sie podobaloj jak sekretarz chcial zapisac dobry zgryz jako gruby pies,a ciemne oko jako male oko.Ludzie ,przeciez to paranoja,no nawet jak widac gdy sedzia uwaza sie za mistrza miarki i poliglote,to moze jednak na wszelki wypadek trzeba mu bylo dac kogos do pomocy.szczególnie,po kłopotach Pani Liptajowej,ktora byla zalamana brakiem tłumacza,dobrze,ze Teresa Deik ktora byla na ringu jako asystent,zna troche Słowacki,bo przyszlo jej jeszcze ratowac sytuacje i robic za tłumacza.Nie no masz racje Juja,wystawa była super,tylko pogoda nie dopisala,ale za to nalezy winnic juz podle Niebiosa.Mysle,ze stanowisko rzecznika masz gwarantowane.ale nie przeginaj,nie jestesmy małymi dziecmi i nie przekonasz nas,ze czarne jest biale.Daj spokój i tak kazdy wie jak jest.