Ella napisał(a):Dziwnie wygląda taki przystrzyżony berneńczyk i niezbyt mi się podoba,w końcu to powinny być naturalne futrzaki,a jak ktoś chce krótszą sierść ,no to mamy przecież DSPP.Ten na zdjęciu to jakiś pośredniak
Ten pośredniak

Ella napisał(a):Dziwnie wygląda taki przystrzyżony berneńczyk i niezbyt mi się podoba,w końcu to powinny być naturalne futrzaki,a jak ktoś chce krótszą sierść ,no to mamy przecież DSPP.Ten na zdjęciu to jakiś pośredniak
Barbapapa napisał(a):To ze wzorca:
(...)
Szata:
1. Włos: długi, gładki lub lekko sfalowany. (...)
(...)Wady:
Każde odstępstwo od wzorca należy traktować jako wadę. (...)
Dla mnie bernol jest psem, jakby to określić, naturalnym. Nadmiar opieki kosmetyczno-fryzjerskiej moim zdaniem szkodzi wizerunkowi psa.
beta68 napisał(a):Ten film mnie zniesmaczył. Biedny ten psiak- tyle kremów, odzywek, nadmuchów, ńozyczek, szczoteczek, a on tak stoi jak ciele, nawet jak mu ruszają ogon- moje psiaki tak by nie dały. Ja dzisiaj tez walczyłam z fryzurą, ale nie az tak
marieanne napisał(a):Niestety, ale ja uważam, że pies MUSI być nauczony pielęgnacji. Nie mówię, ze trzeba używać do tego miliona kosmetyków, ale podstawowe rzeczy - czesanie, wycinanie włosów spomiędzy poduszek, suszenie, rozczesywanie kołtunów, wycieranie łap i kąpanie to jest niezbędne minimum. Nie wyobrażam sobie, zeby pies przy kazdym kąpaniu miał szaleć i sie denerwować.
Moje wiedzą, że jak kąpanie to stoimy, jak suszenie to nie biegamy po domu, a jak wycinam włosy spomiedzy łap to grzecznie lezymy. To naprawdę, bardzo, ale to bardzo wiele ułatwia obu stronom...
beta68 napisał(a):Oj! Zauważyłam, że kiedyś mi się od Was oberwało. To zdania względem filmu nie zmieniam, ale pozytywnie zaskoczył mnie mój Collin w "salonie..." Z uśmiechem pychola zniósł wszelkie trymowanie, czesanie włącznie z ogonem, oczywiście kąpiel i suszarę. Fotki w galerii. Postanowiłam go przyzwyczaić do bywania w takim miejscu, aby ułatwić sobie życie. Oczywiście zgadzam się z Wami i nie wyobrażam sobie, aby pies nie dał się czesać dać sobie wytrzeć oczy, łapy itd.
Powrót do - Wszystko o groomingu, kąpieli i linieniu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości