Moderator: Apcik
Barbel napisał(a):Szkoda, ze juz sie nigdzie nie wybierasz, bo chciałam ci, a raczej Nero, sprezentować halter i nauczyc jak sie w tym chodzi bo ta kolczata wieje sredniowieczem kynologii nie mówiac o dyskomforcie zwierzęcia. Chyba sie pofatyguję do Prudnika, bo mnie jasne z modrym bierze, jak na to patrzę.
Barbapapa napisał(a):Barbel napisał(a):Szkoda, ze juz sie nigdzie nie wybierasz, bo chciałam ci, a raczej Nero, sprezentować halter i nauczyc jak sie w tym chodzi bo ta kolczata wieje sredniowieczem kynologii nie mówiac o dyskomforcie zwierzęcia. Chyba sie pofatyguję do Prudnika, bo mnie jasne z modrym bierze, jak na to patrzę.
Przed wystawianiem widać wiele psów w tego typu metalowym naszyjniku. . .
marieanne napisał(a):Ale co innego łańcuszek, a co innego kolczatka... przynajmniej w moim odczuciu.
Madzia napisał(a):Zapraszam pana/ panią jednak ja nie mam zamiaru zmieniać tego. Nie będę latać od krzaczka do drzewa bo mu sie tak podoba. Sami macie ponad 55 kilowe psy i wiecie czym to pachnie. Tak, nero jest szkolony jednak jak szarpnie to tylko raz. Już nie jednej osobie bark by wyrwał.
Barbapapa napisał(a):marieanne napisał(a):Ale co innego łańcuszek, a co innego kolczatka... przynajmniej w moim odczuciu.
Ja chaciałam ładnie napisać o... kolczatce.
Barbel napisał(a):
Szanowna Użytkowniczko, ZAWSZE będę zwracała uwagę, jezeli uznam, ze zwierzeciu dzieje sie niezbyt dobrze, żeby nie powiedzieć źle, tym bardziej, iż właściciel owego zwierza jest modem forum wielbicieli szwajcarów i nie docieraja do niego zadne argumenty. A dyskusja dotyczy zamieszczonych fotek.
Apcik napisał(a):posty na temat kolczatki zostały wydzielone to nowego wątku pt. "Kolczatka- zły sposób by pies nie ciągnął"
http://www.szwajcary.com/viewtopic.php? ... ead#unread
zapraszam do dyskusji w tamtym wątku
Barbel napisał(a):Szanowna Użytkowniczko,
HaniaHa napisał(a):Ależ oczywiście Barbel, ale moderator już raz zajął się tym tematem i wskazał odpowiednie miejsce by go prowadzić (takie jego zadanie). Chodziło mi tylko i wyłącznie o przypomnienie tego wątku.
Ja też jestem modem ale uważam za stosowne wyrazic swoje zdanie w momencie, kiedy na forum szwajcarów sa prezentowane fotografie zwierząt w kolczatkach (nie dotyczy to tylko Magdy - podobnie bylo bodajże z Etiudą).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości