Myślę, że nie chodzi o krytykę, ale o chęć zrozumienia kogoś, kto bardzo niewiele wie o Hodowli, a o danej rasie, którą ewentualnie chce rozmnażać jeszcze mniej. Jaki cel przyświeca ewentualnemu rozmnażaniu suki danej rasy (DSPP)? Jaki jest sens jednokrotnego rozmnożenia suki w kontekście Hodowli? Jakiemu celowi ma to służyć? Na podstawie jakich wartości została sunia wybrana z tak wielu innych szczonków; rodówd?, długość życia? zbliżona do wzorca budowa całego psa? Charakter?? pracującey rodzice? etc.
Co ma w sobie ta, konkretna sunia, że padł pomysł o jej ewentualnym rozmnażaniu. Nadal bowiem moje zdanie się nie zmieni i ja bardzo negatywnie podchodzę do chęci rozmnażania, gdzie argumentem jest pozostawienie sobie suni z własnym przydomkiem.
Generalnie wśród Hodowców rozróżniane są typy szczonków, kociaków: hodowlano-wystawowy; wystawowy; nakolankowy (m. in. pet). Z reguły Hodowca decyduje czy proponuje danego psiaka do danej rodziny czy hodowli. Wiem również że wielu hodowców i Hodowców to nie interesuje

. Oczywiście, często się zdarza i tak , że nabywca postępuje inaczej niż zgodnie ze wcześniejszymi uzgodnieniami z hodowcą. Ale to kolejny temat rzeka.
Niejako zmroziło mnie pytanie o wybarwienie suni, i zaraz dalej informacj o jej ewentualnym rozmnażaniu w kontekście psa z danym przydomkiem.
Jeśli admin uzna że to wszystko jest nie na temat, to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego wątku.