Moderator: Apcik
marieanne napisał(a):I wiesz, jeszcze jedna rzecz- ja osobiście uważam, że nie ma co na siłę psu wpajać zaufania do ludzi na ulicy. Ty każdemu, kogo spotykasz ufasz na tyle, że dajesz mu się dotykać, przytulac itd? Zapewne nie, więc po co psu takie zachowanie wmuszac?
Oczywiście nie chodzi o to, żeby pies był strachliwy - ale pewna doza nieufności jest wg mnie wskazana
Asiulka napisał(a):Ok zacznę tak robić,co do tych ludzi na ulicy to może źle napisałam chodziło mi o to,że jak z mała idę a ktoś idzie naprzeciwko nas to ona zachowuje się tak jakby chciała to mijanie z innym człowiekiem mieć już za sobą szybciej idzie,wręcz się ciągnie, a ten człowiek nawet nie reaguje na jej widok i nie chce jej dotknąć,więc nie powinna czuć jakiegokolwiek zagrożenia.I mam jeszcze jedno pytanko czy częsta czkawka jest normalna u maluchów? bo ta moja ma np.jak przyjdzie z balkonu do pokoju albo po jedzeniu trochę to dziwne albo po prostu zaczynam panikować :)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości