Dawno nas nie było za co przepraszamy ale jakiś ten czas dla nas bardzo pracowity i zwariowany a zarazem skłamała bym gdybym nie dodała ze mimo życia w biegu bardzo miły i cieply patrz

uczucia.

Nie dość ze miocik maluszków to remoncik w chacie dość poważny/wichura wyrwała nam okna dachowe no i wiadomo zaczęły sie wakacje.Wnuczki przybyły i jak to u nas goscie po gosciach,jedni wyjeżdzali drudzy przyjeżdzali ale wcale a wcale nie żałuje było wesoło ,miał sie kto spartkami zajmować

znaczy sie tulić całować/prawda Kasiu

/ i na spacerek wyprowadzać a maluszki wspaniałą socjalizację przy okazji miały.Wszystkie juz nowe domki mają oprócz Scarlet bo jak pisałam państwo którzy ja zamówili wybrali dla niej imię musieli przesniesc sie z Wrocławia do Warszawy na słuzbowe mieszkanie na dwa lata,wiec wspólnie zdecydowaliśmy ze mała zostanie u nas i bedziemy jej szukać nowego domku.
Scarlet jest cudowna ,bardzo lgnie do ludzi ,ogromna pieszczoszka,wykapana Gabrysia a jeszcze bardziej Sarunia.Gdbybym nie miała 8 piesków w domu została by u nas/zresztą jeszcze nie wiem jak bedzie ,tak bardzo widze w niej Sarunie ze gdy ją trzymam na kolanach to ze wzruszenia po prostu tulę tulę i płaczę a jednocześnie mam świadomość ze w nowym domku bedzie jedna najkochańsza na swiecie / Ona jest wyjątkowa tak jak kiedyś napisała Ulcia od Abruni o Sarce.oj Boże jak zwykle sie rozpisałam.Troszeczkę zdieć już można powiedzieć z archiwum

bo kazde spartkowe dziecie/oprócz Scarlet/ ma kochąjacych włascicieli.
Nasza kochana służba zdrowia -taka z prawdziwego zdarzenia osiągalna w dzieńi w noc jak zajdzie potrzeba
Obrazek został zmniejszony.
Obrazek został zmniejszony.Gabrysia pilnuje zeby czasem jakiś mały spartek nie zniknął po szczepieniu
Obrazek został zmniejszony.Dziadziuś spartuś pilnuje wnucząt
Obrazek został zmniejszony.a dziadek Kazik ukocha i przytuli
Obrazek został zmniejszony.coś z serii mili goscie
Obrazek został zmniejszony.zabawy z mamą.
Obrazek został zmniejszony.nie ma to jak nauka od starszych spartkowych cioć i wujków
Obrazek został zmniejszony.a co tam pokrowiec z fotela

grunt ze dzieci dobrze sie bawią prawda Gabrysiu
Obrazek został zmniejszony.a tak dziadek Kazik chce przekupić babcie ale co do Polci Zobaczcie co maluszek trzyma w garsci
Obrazek został zmniejszony.i na koniec babcia Ala zrobiła maluszkom dla ich przyszłych włascicieli tkzw teczkę maluszka
tak wygląda okładka czyli pierwsza strona,,,to jest teczka Mani jej zdiecie jest największe a wkoło rodzeństwo ,na górze okladki rodzice
Obrazek został zmniejszony.druga strona to wspomnienia z rodzinnego domu
Obrazek został zmniejszony.trzecia to lekarze weterynarii którzy opiekują sie spartkami od 11 lat dużymi i malymi, oczywiscie,podane są tam numery telefonu ,w razie pytań dotyczących spartkow można śmiało się kontaktować
Obrazek został zmniejszony.dalej w książeczce maluszka jest umowa rodowody rodziców/ tu podziekowania dla Eli od Tamisi za bardzo dokładne opracowanie rodowodów włącznie z datami urodzin i śmierci przodków/ ksiązeczka zdrowia z wpisanymi 4 seriami odrobaczeń szczepieniem i wagą od dnia urodzenia do dnia odbioru-maluszka ważę ostatni raz przy przyszłych włąścicielach -w wieku 8 tygodni ważyły ponad 9kg a co niektóre urwisy ponad 10kg/trochę tego pisania było ale trudno,pierwszy tydzień pełny potem co dwa lub trzy dni/oraz opisy z wystaw rodziców i certyfikaty mamuski
Każdy maluszek dostał miseczkę ze swoim imieniem i wyprawkę
Obrazek został zmniejszony.Dlaczego o tym wszystkim pisze bo uważam ze przyszly własciciel maluszka ma prawo posiadać te wszystkie wiadomosci z życia spartków a ja jako hodowca mam obowiązek mu je przedstawić dla dobra obu stron. Także po to by pokazać jak rzeczywiscie wygląda opieka nad maluszkiem,,, tu dokumentacją sa zdiecia na naszej stronie 579 zdieć z życia maluszków,,,,,,,,,,To chyba na tyle od spartków pozdrawiamy serdecznie i dziekujemy jednoczesnie za miłe telefony
Obrazek został zmniejszony.A pragnę jeszcze bardzo serdecznie podziekować pani Nataszy za zrobienie naklejek dla maluszków na miseczki zdieć EURO Spartków do książeczek zdrowia i okładki ze stronami do ksiązeczki maluszka z rodzinnego domu i jednoczesni przeproscic za zwariowane pomysły jak zwykle to u mnie na ostatnią chwilę.
pani Nataszo bardzo dziękujemy w imieniu spartkow i sie pochwalimy ze pani praca została na prawde doceniona i bardzo mile skomentowana.

zdięcie Scarlet
Obrazek został zmniejszony.i wnuczki Oliwki ze spartkami w tle dziadek Kazik wyczesuje bodzia
Obrazek został zmniejszony.mój kochaniutki 12letni Spartuś cudowny,cierpliwy opiekun maluszków
Obrazek został zmniejszony.i jeszcze Oliwka z Cywilem-jedzie do domku w czwartek bo nowa rodzinka wraca z wczasów
Obrazek został zmniejszony.Oliwka to kochane dziecko,bardzo mi pomagała przy maluszkach