Sonia

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Sonia

Postprzez Solonek » 2012-10-14, 20:03

Witajcie.
Mam na imię Sonia, nie pamiętam dokładnie, ile mam już latek, ale wiem, że jestem młodziutka jeszcze. Moja pani uważa, że mam nie więcej jak 2 latka. Ponoć mam rodowód, a przynajmniej tak twierdzi ten sadysta, od którego uciekłam i jest moim największym psim koszmarem. Jak trafiłam do mojej pani? Po kilku miesiącach życia na własną psią łapę poznałam kilku kawalerów i 30 czerwca oszczeniłam się w jej ogrodzie. Znalazłam tam takie fajne cieplutkie pomieszczenie z siankiem. Pani odwiedziła mnie tam na drugi dzień. Na początku bardzo się bałam, pani też miała obawy co do mnie, ale przynosiła mi dużo jedzenia. Po czterech dniach zrozumiałam, że nie chce mi zrobić krzywdy, więc dałam się jej pogłaskać. Później też pozwoliłam jej podejść do moich 10 maluchów.
Pomimo tego, że dostawałam codziennie duuuuużo jedzenia, to byłam tak bardzo wychudzona, że kilka dni później pani znalazła mnie prawie nieprzytomną. Bardzo szybko zawiozła mnie i szczeniaki do takiego pana, który w łapę wsadził mi jakąś igłę i tak leżałam ponad dwie godziny. Chyba dzięki temu się lepiej poczułam, ale byłam nadal tak słaba, że na drugi dzień znowu tam pojechaliśmy.
Pani zabrała mnie do swojego domu i pomogła mi wykarmić moje maleństwa. Widziałam, jak przychodziła na każdy pisk dzieciaków i wsadzała im butelkę do pyszczków, a one jadły jak szalone.
Dwa tygodnie później zaczęli do nas przychodzić jacyś ludzie i każdy z nich odchodził z którymś maleństwem. Pani mówi, że znalazła im nowe domy, w których są kochane i rozpieszczane.
Pewnego lipcowego wieczora zdarzył mi się wypadek - spadłam z okna. Pani nadal nie rozumie jak ja wskoczyłam na tak wysoki parapet. Miałam bardzo kruche kości i złamałam wtedy łapę. Bardzo mnie bolało, a pani była wystraszona jak nigdy. Na drugi dzień z samego rana pojechaliśmy znowu do tego pana. Pomacał moją łapę i dokładnie wiedział, co mi się stało, bo nie miałam nawet mięśni na łapie. Zrobił mi jakieś zdjęcie, zadzwonił do innego pana i pojechaliśmy gdzieś. Bardzo długo jechaliśmy. Pani powiedziała, że jedziemy do jakiejś kliniki, w której naprawią mi łapę. No i naprawili. Wsadzili mi w kość 2 duże gwoździe. Nie pamiętam tego, bo spałam. Później znowu jechaliśmy samochodem. Jak wróciliśmy, to Pani nosiła mnie na rękach po schodach. W pewnym momencie nauczyłam się chodzić na 3 łapach i już nie musiała mnie nosić. Miesiąc później znowu pojechaliśmy do tego pana, ale co się później działo to nie pamiętam, bo spałam. Pani powiedziała, że wyciągnął mi jednego gwoździa, bo zaczął wypadać z kości. Bardzo dobrze, że go wyciągnęli, bo na drugi dzień zaczęłam chodzić na tej łapie. Dzisiaj już biegam jak szalona. Niedawno wróciliśmy z długiego spaceru po lesie, na którym byłam z Aresem. To też pies mojej pani, ale z nami nie mieszka. Odwiedzam go, jak idę z panią do jej rodziców. Pani mówi, że jak był szczeniakiem, to wzięli go ze schroniska. Jest mojego wzrostu, prawie cały biały, z brązowymi plamkami na pyszczku i na prawym boku. Bardzo fajny z niego kolega, broni mnie przed innymi psami. Już niejednego tak oszczekał.
Mieszka z nami natomiast kot. Ma na imię Łobuz i rzeczywiście jest łobuzem, ale go bardzo lubię, nawet jak chce się bawić moim ogonem. Pani mówi, że Łobuz był planowany, a ja byłam wpadką, ale kocha nas tak samo mocno. A ja kocham swoją panią i nie wyobrażam sobie już życia bez niej. Jak któregoś dnia spotkałyśmy na łące tego sadystę, uciekłam, ale wróciłam jak tylko pani mnie zawołała. Bardzo się wtedy bałam, ale pani na niego nakrzyczała i poszłyśmy do domu.

Teraz pokażę kilka zdjęć ;-)

tak wyglądałam, jak pani mnie znalazła. Miałam jeszcze na sobie sznur, z którego się urwałam:

obrazek
Obrazek został zmniejszony.

a tutaj się oszczeniłam:

obrazek

i chociaż byłam wtedy bezpańska, to byłam kulturalna:

obrazek

te zdjęcie jest sprzed wypadku. Miałam na sobie bardzo dużo starej sierści, którą pani wyczesywała mi prawie 2 miesiące. Wyglądam ładnie, ale można było u mnie wyczuć każdą kosteczkę:

obrazek

moje maluszki jak miały 3 tygodnie:

obrazek

tak wyglądałam kilka dni po operacji:

obrazek

a to moje dwie córeczki - Klucha i Hera:

obrazek

obrazek

mój przyjaciel Ares z malutkim wtedy Łobuzem:

obrazek

Łobuz jak już urósł:

obrazek

a to ja :-D taka trochę zaspana na zdjęciu jestem:

obrazek

mam nadzieję, że nie zanudziła Was moja historia. Dla mnie i dla mojej pani najważniejsze jest to, że jestem szczęśliwa. Bo jak tu nie być szczęśliwym, jak mnie pani kocha, karmi i wychodzi na spacerki? ;-)
Solonek

Ostrzeżeń: 0
psy: Sonia

Re: Sonia

Postprzez KasiaT » 2012-10-14, 20:49

Witamy serdecznie na forum-liźnij swoją Pańcię,bo super z niej babka i przekaż niskie pokłony za to co dla Ciebie zrobiła <tak>
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez ewazoltowska » 2012-10-14, 21:01

Soniu twoje wspomnienia sprawiły ,że oczy powędrowały na mokre miejsce.Jakie miałaś szczescie ,ze trafiłaś na tak wspaniałą Pania. Bądż szcześliwa !!! Wielkie slowa podziwu i szacunku dla Pani,która uratowała ciebie i Twoje dzieci.
kurcze wydaje mi sie ,że gdzieś w jakimś ogłoszeniu typu "oddam-sprzedam" widziałam to zdjęcie suni z sznurem na szyji
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez EwaM » 2012-10-14, 21:12

Witajcie :-D <tak>
EwaM

psy: Nera-prawie BPP i Bora-prawie bokser:))))

Postprzez Solonek » 2012-10-14, 21:18

bardzo mozliwe, że to byla Sonia :)
aczkolwiek tutaj nie dawałam ogłoszenia
dziekuje za slowa uznania, nadal nie wierze, ze podołałam w wykarmieniu tej małej armii :-D Sonia cały czas przypomina mi, że było warto :)
Solonek

Postprzez jbeata » 2012-10-14, 21:53

Witajcie :-)
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez aga.s » 2012-10-14, 21:59

Witajcie ;)
Piękna historia :radocha2: Jesteście niesamowite obie <okok>
aga.s

psy: Indiana Jones , Basanti i Gabana BPP
Hodowla: Melle Dulcior

Postprzez Ella » 2012-10-14, 22:26

Witamy :love2:
Ella

psy: JOKASTA i BAILA MORENA (DSPP)
Hodowla: Swiss Diamond FCI

Postprzez Justynka » 2012-10-14, 23:15

Witamy serdecznie ;)
wspaniała historia..miałaś ogromne szczęście, że trafilaś w takie dobre ręce :love:
Justynka

psy: Pako

Postprzez iwona_k1 » 2012-10-15, 01:09

O Rany!!!Dopiero teraz doczytałam...No to rzeczywiście,skąd ten łupież,nie ma się teraz co dziwić.Powiedziałabym,że to nawet w pewnym sensie normalne <szok>
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Bijou » 2012-10-15, 07:07

Witajcie niesamowita historia :-D Bądżcie razem szczęśliwe <buzki>
Bijou

Postprzez wiki » 2012-10-15, 08:30

Witamy serdecznie na forum. :love2: :love2:
wiki

psy: Abigail Bertosz FCI

Postprzez Sabulina » 2012-10-15, 11:24

Witaj,

jak to przeczytałam to... tacy ludzie (jak piszesz "właściciel sadysta") powinny byc jakos piętnowani. Piszesz:
"Jak któregoś dnia spotkałyśmy na łące tego sadystę, uciekłam, ale wróciłam jak tylko pani mnie zawołała. Bardzo się wtedy bałam, ale pani na niego nakrzyczała i poszłyśmy do domu...." tak sobie mysle, że w takim razie wiadomo Ci co to za gość. A skoro wiadomo Ci, a łamie prawo (znęcanie się nad zwierzetami), to może coś z tym powinno się zrobić? A jak ten Pan ma pseudohodowlę, a jak kiedyś kupi berneńczyka od jakiejś hodowli i zrobi z berneńczyka to co zrobił tej Sonii?
Oczywiście nie znam historii ale jak zobaczyłam zdjęcie i przeczytałam tekst, to jakos tak......
Tak jakoś te myśli nie dają mi spokoju, to musiałam to uzewnętrznić....
Sabulina

psy: Sabi, Efi (BPP)
Hodowla: bernevirtus

Postprzez iwona_k1 » 2012-10-15, 12:02

Piszesz o rodowodzie...czy ona ma tatuaż?
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Barbapapa » 2012-10-15, 12:12

Jesteście Obie wspaniałe. A uśmiech na pycholu mówi za wszystkie słowa. Powodzenia.
Acha, muszę otworzyć drugie pudełko z chustecakami....
Barbapapa

psy: Wobler(DSPP,Dublin(7/11/14);Znak Zodiaku(*14/8/10)
Hodowla: Barbapapa-psy

Postprzez Ruda » 2012-10-15, 12:56

Witaj serdecznie :love: Serce się raduje, a oczy się pocą , jak się czyta o Takich Ludziach jak Ty.I o Stworzeniach, które dostały życie dzięki Tobie. Żyjcie razem długo, zdrowo, szczęśliwie.
Jest takie powiedzenie: "co dajesz, to dostajesz" :love:
Ruda

psy: cyrus@urania

Postprzez Rysia » 2012-10-15, 13:27

Witajcie na forum ;) niesamowita historia, i pięknym szczęśliwym zakończeniem :love: :love:
Rysia

psy: CANDY , BASIA i LILLA
Hodowla: Candy World

Postprzez Solonek » 2012-10-15, 13:43

spokojnie, ten psychol jest pod stałą obserwacją straży dla zwierząt :)
Sonia nie ma ani tatuażu ani czipa, wszystko sprawdziliśmy już dawno temu.
Solonek

Postprzez Małgorzata » 2012-10-15, 14:56

Witajcie. Jesteśmy z tego samego miasta. Mieszkam na Szczawienku. Na Podzamczu widuję dwa berneńczyki. Może jednym z nich jest Sonia? Pozdrawiam tym bardziej serdecznie :papa:
Małgorzata

psy: Bazyli - DSPP
Hodowla: Salto Neris

Postprzez Solonek » 2012-10-15, 15:25

no ja mieszkam w Boguszowie ;) ale kto na ogólnokrajowym forum wie, co to za miasto :D
dodam jeszcze, że Sonia swoją młodość spędziła na pseudo-farmie. Trzymane tam są kozy, a ostatnio prawdopodobnie doszedł jakiś cielaczek. Całość sklepana z desek na okolicznych łąkach ;]
Solonek

Następna strona

Powrót do Przedstawiamy się!