"Śledzie po berneńsku"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Białostocki dwupak :)

Postprzez marieanne » 2012-10-15, 20:48

Majszczur napisał(a):Przede wszystkim gratulujemy owocnego występu w NDM <okok>

mhm... szczególnie Zuzce jest czego gratulować - najgorszy występ w historii :lol:
Majszczur napisał(a):A jakby kto pytał, to tak im się spodobało lansowanie na podstołecznych ringach, że ze mną i Grandzinką umówili się w plenerze wczesnym popołudniem, a dotarli nocą ciemną i zimną. A my czekałyśmy... czekałyśmy... czekałyśmy.... Ech lanserzy <dokuczacz>

Wszystkie skargi i zażalenia prosimy do pani sedziny, która na naszym ringu przed berneńczykami sędziowała haskacze i jakoś jej się prawie 45 minut poślizgu z tego zrobiło :kulka:
Majszczur napisał(a):Dobrze, że w ogóle dotarli, tylko szkoda, że słońce zdążyło zajść za horyzont bo nie ukrywam, że bardzo liczyłam na jakiś profesjonalny strzał z obiektywu całej czwórcy. ALE co się odwlecze to nie uciecze, mam nadzieję, że się jeszcze u nas pojawicie.

A jakże by inaczej :mrgreen: w grudniu nie ma bata, kolejne spotkanie jest konieczne. No i na śniegu lepiej berneńczyki widać (ha, tym razem Żelka będzie widać słabiej!), więc i AF nam w aparacie da radę :mrgreen:
Majszczur napisał(a):Może Granda do tego czasu nieco się ogarnie, obrośnie i co najważniejsze utemperuje sobie tego bulgoczącego cosia co jej siedział w gardle i burczał na Wasze cudne pieseczki.

Dobrze dobrze, niech ten coś sobie siedzi, bo Bohun czasem jak sie do jakiejś suni zacznie przystawiać to umiaru nie zna, a urok osobisty ma konkretny, więc żadna mu jeszcze porządnie nie odpyskowała. A tu panienka w kaszę sobie dmuchać nie da, i jest taka milusia w dotyku.... <buja_w_oblokach>
Majszczur napisał(a):Nie wiem jak Wam, ale nam było baaardzo miło Was poznać i oczekujemy powtórki.

Nam się również bardzo mocno podobało - również to, że u was w stolycy jakoś komarów nie ma.... :mrgreen:
Majszczur napisał(a):No i może załapałybyśmy się na jakieś darmowe zajęcia do Pan Behawiorysty ;> ... :mrgreen:

No a jak! Darmowe to może nie przesadzajmy, ale w cenie promocyjnej, w jakimś pakiecie z Borsukową ferajną... mozemy pomysleć :mrgreen:
Ja dopiero jak wróciliśmy, to skojarzyłam że w tym coś musi być - nie dosć, że taki agresywny pies był potulny, to jeszczce Kamil całe popołudnie siedział na kanapie obok Borsuka i oznak zborsuczenia widać nie było! Niesamowite - chyba go nie doceniałam :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Ostrzeżeń: 0
psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Postprzez kerovynn » 2012-10-16, 09:33

marieanne napisał(a): Kamil całe popołudnie siedział na kanapie obok Borsuka i oznak zborsuczenia widać nie było! Niesamowite - chyba go nie doceniałam :mrgreen:

może wirus zborsuczenia ma długi okres inkubacji? <mysli> ;>
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez baksak » 2012-10-16, 10:34

marieanne napisał(a):(...)Experciku, nie daj sie omamić - planuje po nocy cichaczem zeżreć sam!

Nie jest źle. Borsuk zabrał mu smaczki i komisyjnie policzył ;) . Kudłaty wyglądał na niezadowolonego...

Majszczur napisał(a):(...) a dotarli nocą ciemną i zimną. A my czekałyśmy... czekałyśmy... czekałyśmy.... Ech lanserzy (...)

A kto nie chciał czekać w ciepełku pijąc kawę i pogryzając ciasto? Ha? ;>

marieanne napisał(a):(...) więc i AF nam w aparacie da radę :mrgreen: (...)

Taaa... autofocus... kręcić się wam nie chciało i tyle ;) . Proponuję mały kurs kręcenia u Kudłatego. Borsuk mówi, że to krętacz pierwszej wody ;>

marieanne napisał(a):(...) w jakimś pakiecie z Borsukową ferajną... mozemy pomysleć :mrgreen: (...)

Borsuk proponuje Kamilowi spółkę: najpierw delikwentowi pokazujemy Borsuka, potem Kamila. Następnie pytamy się czy będzie słuchał Kamila, czy woli zostać sam na sam z Borsukiem ;> . Wróżę takiemu duetowi wielkie sukcesy i stu procentową skuteczność <tak>

kerovynn napisał(a):
marieanne napisał(a): Kamil całe popołudnie siedział na kanapie obok Borsuka i oznak zborsuczenia widać nie było! Niesamowite - chyba go nie doceniałam :mrgreen:

może wirus zborsuczenia ma długi okres inkubacji? <mysli> ;>

Ależ skąd <szok> zborsuczenie postępuje błyskawicznie ;)
Tylko z całym szacunkiem dla wprost magicznych umiejętności sympatycznego behawiorysty - Borsuk przez całą sobotę, zawiązywał i odwiązywał w piwnicy łom w supełek ;> . Tak żeby wyładować nadmiar energii. A potem uroczyście mi obiecał, że będzie się zachowywał przyzwoicie. Borsuk jak już coś obieca, to nie ma siły... <tak> Chyba, że zapomni...
Chociaż trzeba zauważyć, że Kamil od razu, bez lęku i robienia scen usiadł koło Borsuka <brawo>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez marieanne » 2012-10-16, 12:58

baksak napisał(a):Chociaż trzeba zauważyć, że Kamil od razu, bez lęku i robienia scen usiadł koło Borsuka <brawo>

Ano własnie - ja taka odważna nie byłam, i zręcznie przepusciłam go wgłąb odchłani kanapowo - norowych Borsuka :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Postprzez kerovynn » 2012-10-16, 14:49

baksak napisał(a):Kamil od razu, bez lęku i robienia scen usiadł koło Borsuka <brawo>

a daliście mu smaczka w nagrodę? Bo następnym razem może już nie być taki chętny... ;>
kerovynn

Postprzez marieanne » 2012-10-16, 16:22

kerovynn napisał(a):
baksak napisał(a):Kamil od razu, bez lęku i robienia scen usiadł koło Borsuka <brawo>

a daliście mu smaczka w nagrodę? Bo następnym razem może już nie być taki chętny... ;>

A można za smaczka uznać obiad i to, że Borsuk trafił z wyborem w ulubione ciasto Kamila, czyli sernik? :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Postprzez kerovynn » 2012-10-16, 17:08

marieanne napisał(a):
kerovynn napisał(a):

A można za smaczka uznać obiad i to, że Borsuk trafił z wyborem w ulubione ciasto Kamila, czyli sernik? :mrgreen:

obiad to standard, ale sernik... <mysli> no, no, no... ten Borsuk jest sprytniejszy niż myślałam 8-)
kerovynn

Postprzez marieanne » 2012-10-28, 14:56

Tak jak zapowiadalismy, udało nam się dziś złapać trochę śniegu w buty :-)
W tym celu wybralismy się na nasze spacerowe miejsce... było pięknie. Aż się jak dziecko poczułam.. i nie tylko ja ;-)

Zuzelka ledwo wylazła z bagażnika, a już - pani na włościach :-)
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
Jedni biegają z gracją...
obrazek
...a inni nie :mrgreen:
obrazek
Paaaan wooooołaaaaał!
obrazek
obrazek
Psie walki - z dedykacją dla Majszczurowej :mrgreen: Szara strefa działa i ma się dobrze, o!
obrazek
I tańczymy :-)
obrazek
obrazek
obrazek
Kto powiedział, że berneńczyki nie potrafią latać?
obrazek
Biegamy :-)
obrazek
I rzucamy się na ludzi, o takie z nas agresywne berneńczyki!
obrazek
obrazek
Kadr na śnieżne kulki przeżuwane w dziobku :-)
obrazek
obrazek
Bohunek :-)
obrazek

A teraz: uwaga uwaga, specjalna seria z dedykacją dla Cioci Bisiowej.
Ciocio Bisiowa, śledzikujące berneńczyki pragną złożyć Ci serdeczne podziekowania za zaszczepienie w umysłach ich państwa pomysłu tej wspaniałej, niepowtarzalnej i jedynej na świecie PIŁECZKI. To ukochana zabawka na spacerach... zresztą - sama zobacz :mrgreen: co prawda Bohun dziś dzięki wielkiej niezdarności swojej pańci zaliczył strzał piłeczką w szczenę... ale się nie obraził.
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek

Pozdrawiamy :-)
obrazek
marieanne
Moderator Działu

Postprzez baksak » 2012-10-28, 15:16

Agresywne, walczące, i jeszcze latają...
...no a po tym wszystkim tańczą na szczątkach ofiar <buja_w_oblokach>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez aga.s » 2012-10-28, 16:32

Oj , poszaleliście :radocha2:
marieanne napisał(a):Agnieszka, to przyjedźcie jutro do nas :mrgreen:
Nie widzę szans na stopnienie tej ilości śniegu do rana, a jak się szybko spakujecie i zapakujecie, to akurat na śniadanie do drzwi zadzwonicie :mrgreen:

Z zaproszenia niestety tym razem nie skorzystaliśmy ;) Wystraszyła nas śnieżyca . ]:-> Mam tylko nadzieje ,ze co się odwlecze ,to nie uciecze <juhu> i jeszcze jakiś spacerek razem zaliczymy .
Nasza trójeczka też dziś poszalała w śniegu !
aga.s

psy: Indiana Jones , Basanti i Gabana BPP
Hodowla: Melle Dulcior

Postprzez marieanne » 2012-10-28, 16:37

baksak napisał(a):Agresywne, walczące, i jeszcze latają...
...no a po tym wszystkim tańczą na szczątkach ofiar <buja_w_oblokach>

Prawda? Słodkie pieseczki <buja_w_oblokach>
aga.s napisał(a):Oj , poszaleliście :radocha2:
marieanne napisał(a):Agnieszka, to przyjedźcie jutro do nas :mrgreen:
Nie widzę szans na stopnienie tej ilości śniegu do rana, a jak się szybko spakujecie i zapakujecie, to akurat na śniadanie do drzwi zadzwonicie :mrgreen:

Z zaproszenia niestety tym razem nie skorzystaliśmy ;) Wystraszyła nas śnieżyca . ]:-> Mam tylko nadzieje ,ze co się odwlecze ,to nie uciecze <juhu> i jeszcze jakiś spacerek razem zaliczymy .
Nasza trójeczka też dziś poszalała w śniegu !

No słyszalam, słyszałam (od Julki :-D) tylko fotek jakos nie widzę <mysli>
A wspólny spacer - koniecznie. My co prawda póki co jestesmy troszku zajęci... ale mam nadzieję, że będziemy nadrabiać na wiosnę. Ewentualnie po wystawie w Kielcach może nam się uda choć na pół godzinki towarzystwo razem w tango puścić :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Postprzez PaniBisiowa » 2012-10-28, 19:20

:mrgreen: No,chociaż raz chciałam dobrze i nie wyszło jak zawsze :mrgreen: I że miłe pieski zadowolone :-D I zęby całe.
Dziś załapaliśmy się na śnieg, który bardzo szybko stopniał (a napaaaadało wczoraj) i mój Dziad szalał z piłeczką. Tzn. ja rzucałam a on biegał :mrgreen: przez ok. 40 minut. I nie muszę odpracować zakupu w polu :mrgreen: Gdyby to zadośćuczynienie miało by wyglądać w ten sposób, że biegam po łące niczym Kucyk z Doliny Tęczy i zrywam kwiatki - to się na to pisze.

Kurczaki, takie sympatyczne zdjęcia, że aż z zazdrości :mrgreen: nie mam ochoty ich oglądać. Co dwa psy to nie jeden. Ale lepszy jeden niż żaden.
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez marieanne » 2012-10-28, 19:26

No u nas piłeczka uczyniła cud: Zuzia aportuje :mrgreen:
Kto Zuzię zna (szczególnie Kasia od Nefry i Obelixa czy Marta od cavisia Dantego) ten wie, że panienka nie kala nóżek bieganiem za patyczkiem/sznurkiem/frisbee/piłką. Panienka czeka, aż niewolnik panienki (=Bohun) łup jej przyniesie (królewna kładzie sie na ziemi jak przyczajona puma i czeka odpowiedniego momentu, by rzucic się na Bogu ducha winnego Bohna (albo Dantego :mrgreen: ) i zdobycz zabrać. Natychmiast i bezlitośnie.

Ze wspomnianą piłką na sznurku jest inaczej.
Zuzia za piłką biega.
Zuzia piłkę przynosi.
Zuzia chce, by Zuzi piłke rzucać.

Co prawda nadal w niektórych sytuacjach zaczaja sie na Bohuna, ale sama też dupencję rusza <tak>

Co 2 psy to nie jeden? Co 3 psy to nie dwa! Zapraszamy Ciocię Bisiową ze wspomnianym Biszosławem do nas na spacer, kawe, cos do jedzenia się znajdzie, cos do przespania pewnie też! :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Postprzez KarolinaRunia » 2012-10-28, 19:31

Jej jakie śliczne Berneńczyki *.*
Widzę że psiaki szaleją na śniegu ;)
KarolinaRunia

psy: Berneńczyk Bacuś i jego suczki

Postprzez Majszczur » 2012-10-28, 19:45

Ty... Anka... a ja Cię w tej chuścinie w ogóle nie poznałam :mrgreen: jakkolwiek to zabrzmiało uwielbiam folklorystyczne akcenty ;-)

Nieeee no... foty po prostu paskudne :mrgreen:
I jak paskudnie te berny lewitują :mrgreen:
O tańcu nie wspomnę nawet :mrgreen:
Za dedykację serdecznie dziękujemy, miło popatrzeć na krwawe poczynania miszczów kolegów po fachu, zaraz się odwdzięczymy fotkami z naszego zimowego zgrupowania i mini sparringu za płotem ;-) .

Mistrz drugiego planu wymiata <wow> ta minaaaa <hahaha>

edit: tak nieśmiało zauważę, że skoro jesienne góry nam nie wypaliły, a jak widzę towarzycho się znów się jakby konsoliduje to może by rzeczywiście jakiś mini zlocik zorganizować, co?
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez marieanne » 2012-10-28, 20:08

KarolinaRunia napisał(a):Jej jakie śliczne Berneńczyki *.*
Widzę że psiaki szaleją na śniegu ;)

Oj tak... uwielbiają śnieg :mrgreen:

Majszczur napisał(a):Ty... Anka... a ja Cię w tej chuścinie w ogóle nie poznałam :mrgreen: jakkolwiek to zabrzmiało uwielbiam folklorystyczne akcenty ;-)

Powiem więcej: ja mam w takie folklorystyczne akcenty jeszcze wielką uszankę.... kupioną za ostatnie pieniadze rok temu - niech no ja ją tylko z szafy wyciągnę.....

Majszczur napisał(a):Nieeee no... foty po prostu paskudne :mrgreen:
I jak paskudnie te berny lewitują :mrgreen:
O tańcu nie wspomnę nawet :mrgreen:
Za dedykację serdecznie dziękujemy, miło popatrzeć na krwawe poczynania miszczów kolegów po fachu, zaraz się odwdzięczymy fotkami z naszego zimowego zgrupowania i mini sparringu za płotem ;-) .

No ja myślę :mrgreen:

Majszczur napisał(a):Mistrz drugiego planu wymiata <wow> ta minaaaa <hahaha>

Bo Zuzia krzyczy "Gdzie biegniesz matole, to mooooooojaaaaaaa piiiiiiiłkaaaaaaaaaaaaa...."

Majszczur napisał(a):edit: tak nieśmiało zauważę, że skoro jesienne góry nam nie wypaliły, a jak widzę towarzycho się znów się jakby konsoliduje to może by rzeczywiście jakiś mini zlocik zorganizować, co?

Zdecydowanie tak - aczkolwiek my musimy na razie zacząć remont żeby powiedziec, ile nam zejdzie czasu (i "atłasu :kulka: ) i kiedy będziemy mogli się gdzieś ruszyc. Ja od razu mówię, że raczej nie przed moja sesją, bo po prostu nie wyrobię ;-)
marieanne
Moderator Działu

Postprzez PaniBisiowa » 2012-10-28, 20:19

marieanne napisał(a):Ze wspomnianą piłką na sznurku jest inaczej.
Zuzia za piłką biega.
Zuzia piłkę przynosi.

To to to! Szurek ma właściwości magiczne. Pewnie niektórym egzemplarzom jest wygodniej jeśli mają do dyspozycji sznurek+piłkę. A nie tylko piłkę ;-)
Bardzo dziękuję za zaproszenie :-) Tylko potrzebuję helikopter albo zaprzęg reniferów, bo jakieś 650 kilometrów na piechotę nie zmiażdżę :mrgreen: Ale nie mówię: nie :mrgreen:
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez marieanne » 2012-10-28, 20:23

PaniBisiowa napisał(a):
marieanne napisał(a):Ze wspomnianą piłką na sznurku jest inaczej.
Zuzia za piłką biega.
Zuzia piłkę przynosi.

To to to! Szurek ma właściwości magiczne. Pewnie niektórym egzemplarzom jest wygodniej jeśli mają do dyspozycji sznurek+piłkę. A nie tylko piłkę ;-)
Bardzo dziękuję za zaproszenie :-) Tylko potrzebuję helikopter albo zaprzęg reniferów, bo jakieś 650 kilometrów na piechotę nie zmiażdżę :mrgreen: Ale nie mówię: nie :mrgreen:

Moment moment. Czy Ty mi przypadkiem nie sugerujesz, że do nas nie da sie dojechać cywilizowanymi i nie wojskowymi środkami transportu? :shock:
Wiesz, jakby co to ja mam troche znajomości w LPRze, może tam by was na pokład zabrali? :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Postprzez m_u » 2012-10-28, 21:09

marieanne napisał(a):No u nas piłeczka uczyniła cud: Zuzia aportuje :mrgreen:
Kto Zuzię zna (szczególnie Kasia od Nefry i Obelixa czy Marta od cavisia Dantego) ten wie, że panienka nie kala nóżek bieganiem za patyczkiem/sznurkiem/frisbee/piłką. Panienka czeka, aż niewolnik panienki (=Bohun) łup jej przyniesie (królewna kładzie sie na ziemi jak przyczajona puma i czeka odpowiedniego momentu, by rzucic się na Bogu ducha winnego Bohna (albo Dantego :mrgreen: ) i zdobycz zabrać. Natychmiast i bezlitośnie.

Potwierdzam :mrgreen: Zuzia rządzi, ale nie do końca jak księżniczka tylko taki przyczajony, puchaty Robin Hood raczej :mrgreen:
Fajna ta Wasza piłka, może Dantemu pod choinkę taką sprawię jak będzie grzeczny ;-) Widać, że dużo radości przynosi. Skoro Zuzia osobiście po nią się udaje, to chyba lepszej reklamy już nie potrzeba :mrgreen: Myślałam jakiś czas temu o takiej z plastikową rączką, podobno też fajna sprawa, ale to co innego.
Piękne zdjęcia macie, jak zwykle napatrzeć się nie mogę ;-)
m_u

psy: cavalier Dante, wkrótce będzie berneńczyk

Postprzez marieanne » 2012-10-28, 21:15

m_u napisał(a):Potwierdzam :mrgreen: Zuzia rządzi, ale nie do końca jak księżniczka tylko taki przyczajony, puchaty Robin Hood raczej :mrgreen:

Ty to mi zawsze reklamę zrobisz :mrgreen:
Królewna i już! <hahaha>
m_u napisał(a):Fajna ta Wasza piłka, może Dantemu pod choinkę taką sprawię jak będzie grzeczny ;-) Widać, że dużo radości przynosi. Skoro Zuzia osobiście po nią się udaje, to chyba lepszej reklamy już nie potrzeba :mrgreen: Myślałam jakiś czas temu o takiej z plastikową rączką, podobno też fajna sprawa, ale to co innego.
Piękne zdjęcia macie, jak zwykle napatrzeć się nie mogę ;-)

Piłka jest super, tylko kluczem jest zakup dokładnie takiej, jak wskazała Bisiowa :mrgreen:
Inne u nas były rozszarpywane w drobny mak przez wspomnianą Królewnę :mrgreen:
Ale za tydzień piłeczkę pomacasz, Dante może wypróbuje (jak mu Zuzia pozwoli ]:-> ).... kto wie czy się spodoba ;>
marieanne
Moderator Działu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków