Kabi!!!
Nawet nie wiesz jak dobrze mi sie czytało twój post
Normalnie jakbym czytała o swoim głuptasie

czyt. Nugacie.
Mogłabym pisać dokladnie to samo.
I pare tygodni temu sama zastanawiałam sie czy nie pokusić sie i zapytać forumowiczów co o tym myslą, że Nugat w pewnym okresie przestał mieć ochote na jedzenie.
U nas różnica polega na tym, że ja mam psa, i Nugat także je Royala, ale Gianta.
U nas było jedno wyłumaczenie - suczki.
I w sumie prawda. Za nic w świecie nie chciał mi ruszyć jedzenia, potrafił przez 2 dni nie jeść praktycznie nic. Tylko woda. A jak widział ze ma Royala w misce, to nawet sie nie schylał zeby powąchać, od razu odchodził.
Martwiłam sie o niego strasznie, bo to akurat przed klubówką było, no to w sumie nie miałam z czym jechać. Nie chwaląc sie Nugat w sierpniu ważyl 42 kg...
19 miesięczny pies.
Praktycznie cały sierpień wybrzydzał, początek września tak samo.
Będąc raz na spacerze u cioci, która karmi swoją suczkę Happy Dogiem, spróbowałam dać Nugatowi troszke, czy mu posmakuje.

taka była moja reakcja jak widziałam jak zajadał ze smakiem, pierwszy raz tak chętnie jadł suchą karmę!
Kabi u nas ta niechęc do jedzenia trwała przez cały sierpień i teraz do połowy września. Mam nadzieje ze juz sie skończyło, bo od paru dni zjada wszystko co dostaje do miski, nawet w troche wiekszych porcjach. Ale jak tylko skończy ten worek Royala zmieniam mu karmę na Happy Doga, jeszcze tylko kilka dni.
Chętniej zaczął jeść jak zrobiło sie zimniej na zewnątrz, on noce dość często spędza na dworze, więc jakby sam stwierdził, że trzeba by sie podtuczyć bo zima idzie
Na razie jest ok, w przyszłym tygodniu jedziemy do weta wyrabiać paszport, to od razu sie go zważy. Strasznie jestem ciekawa jego aktualnej wagi.
A i jeszcze co do Royala, słyszałam o kilku przypadkach psów, które ostatnio, odmówiły jedzenie tej karmy. Wiec moze cos nie tak z Royalem?