Właśnie Cefreud zwróciła mi uwagę na to, że hodowla z której pochodzi Neska wcześniejszy miot z 2006 roku była zarejestrowana w PKPR a miot z 2009 (hodowla ta sama ale inni rodzice) jest w ZKwP? Jak rozumiem obydwa związki nie robią wspólnych wystaw

Moderator: marieanne
Cefreud napisał(a):Ania- z braku sklerozy jak mniemam. Marzena przychodząc na forum przedstawiła psa i pisała skad pies jest. Była na ten temat burzliwa dyskusja.
Cefreud napisał(a):Bo tak to wygląda ( nie piszę tego o Hodowli Królowie Nocy), że możesz jeden miot" Alpejski Sen "w roku 2013 mieć w ZKwP a drugi z tego samego przydomka w PKPR
Cefreud napisał(a):to rozumiem, ale jak rejestrujesz hodowlę to opłacasz w ZKwP jakąś opłatę. Czy hodowlę masz zarejestrowaną dożywotnio? Czy w momencie zaprzestania opłacania składek, twój przydomek się zwalnia?
Barbapapa napisał(a):Cefreud napisał(a):to rozumiem, ale jak rejestrujesz hodowlę to opłacasz w ZKwP jakąś opłatę. Czy hodowlę masz zarejestrowaną dożywotnio? Czy w momencie zaprzestania opłacania składek, twój przydomek się zwalnia?
Dopóki coś się nie zadzieje, to ZK nie zlikwiduje przydomka. Powiem na własnym przykładzie. W latach 70-tych ojciec ( jako dwunóg dorosły) założył hodowlę buldogów angielskich i tak też ją zgłosił do ZK. Od lat 80-tych ojciec nie opłacał składek, niczego nie zgłaszał do ZK. W międzyczasie ojciec zmarł. Po zakupie Chivasa, napisałam prośbę o przerejestrowanie przydomka na mnie, co ZK dość szybko wykonał.
marieanne napisał(a):Teraz moja koleżanka planuje przerejestrowanie przydomka, który zarejestrowała jej mama jakieś 25 lat temu, na siebie. Przydomek dalej istnieje, mimo że składki od dawna mama nie opłaca
Anirysova napisał(a):marieanne napisał(a):Teraz moja koleżanka planuje przerejestrowanie przydomka, który zarejestrowała jej mama jakieś 25 lat temu, na siebie. Przydomek dalej istnieje, mimo że składki od dawna mama nie opłaca
Pod warunkiem, że nazwa jest polska i nikt jej nie zarajestrował w FCI, bo te mają pierwszeństwo. Kiedyś przydomki były rejestrowane tylko w ZKwP, a teraz muszą być w FCI i najpierw tam się sprawdza, czy nie jest nazwa zajęta.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości