Moderator: Anirysova
kreska napisał(a):a co z wymogami związków w innych krajach?czy jadac na wystawe np. do Czech lub Wegier chip bedzie wystarczajacy do identyfikacji![]()
pozdr
ewazoltowska napisał(a):i niedopracowany ciąg dalszy.
ewazoltowska napisał(a):Zgadzam sie z tym ,że tatuaże sa nieczytelne .Jednak czipy...temat rzeka ,ale czy na wystawach psy są identyfikowane np czy są sprawdzane czipy ? to samo przy prześwietleniach ,testach psychicznych ? bo jak pies zaginie /tfu tfu/ to bardzo róznie bywa z sprawdzaniem czy ma czipa -przykład Bokser Bono/2 m-ce w schronie bez sprawdzenia /.
Moim zdaniem jak to bywa coś zaczęte /sprzedaz czipow/i niedopracowany ciąg dalszy.
Powhatan napisał(a):ewazoltowska napisał(a):i niedopracowany ciąg dalszy.
Ale ja właśnie do tego zmierzam, aby dopracować sobie samemu, skoro żadna ustawa tego nie precyzuje, to może to zrobić zdrowy rozsądek.
Ja to powyżej napisałem po mailowych konsultacjach (i dostępnych w necie wypowiedziach) z wymienionymi tam organizacjami. (ZKwP, SM, Schrony).
kreska napisał(a):oprocz wyboru bazy waznym tez moze okazac sie typ czipu bo moze sie okazac ze ten ,ktory wszczepią naszemu czworonogowi po krotkim czasie moze stac sie nie aktywny
kreska napisał(a): Czipy w ZKwP (...) nie spotkalam sie z informacj zeby byly zglaszane do jakiejkolwiek bazy sluzacej do identyfikacji psow zaginionych.
kreska napisał(a):To do nas wlascicieli nalezy wybor bazy i zebranie informacji
Powrót do - Początki hodowli, czyli co każdy hodowca wiedzieć powinien. Nie tylko sprawy papierkowe.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości