agas napisał(a):Gratulujemy pięknej małej konkurentce , brawo!
A Pan Pies z koszykiem -piękny i jaki pomocny-pozazdrościć. Ale jego chyba nie było we Włocławku, czy przegapiłam?
Dziękujemy. Pan Pies z koszykiem to nasz kochany Lord vel Czewap . Czewap jest psem pracującym - nosi zakupy , znosi gałęzie na ognisko z lasu , ciągnie sanki często bywa też kurierem domowym ( przynieś kapcie ,zanieś pilota itp.) Zdarza się ,że trzymając smycz małej baby w pysku - wyprowadza ją na spacer. Jest też psem stróżującym i bywa w zależności od potrzeb psem obronnym( najczęściej przejawia się to w tym ,że przegania kawalerów od mojej nastoletniej córki Idy

) We Włocławku nie był , gdyż nie jezdzi na wystawy - nie lubi sędziów(bardzo) , atmosfery wystaw i jest zazdrosny o swoje suczki . Trochę to dziwny przypadek, w kontaktach z innymi osobami dorosłymi powściągliwy, ale bardzo grzeczny. Tylko dzieci (wszystkie , bywają takie co mu chcą oczka wydłubać, a on to dzielnie znosi) i domownicy mogą robić z nim co chcą. Dlatego właśnie postanowiliśmy trochę jego zdjęć zamieścić na forum....nam też bardzo się podoba...a ten pyszczek i oczka...zniewalające
Obrazek został zmniejszony.Ty...Czewap , nie mógłbyś przegonić tych paskudnych kocurów od miski...stoją tam i stoją , a ja głodna jestem..
Obrazek został zmniejszony.