Moderator: annasm
Majszczur napisał(a):Potem odwiedziłam 17 hodowli... i miałam taki mętlik w głowie, że byłam bliska rozpaczy.
wujaszek napisał(a):Majszczur moja droga
Dla mnie liczyć sie będzie mądre szczenie (przejawiające predyzpozycję do szybkiej nauki) i takiego przede wszystkim będę szukał, a czy mi się to uda czas pokaże.
Z taką też myślą cierpliwie czekam na inne posty i z nadzieją, że wrócimy na dobre tory dalszej rozmowy.
Ella napisał(a):Nie zgodzę się-DSPP moim zdaniem bardzo szybko się uczą i są pojętne,wychodzi im to nie gorzej niż owczarkom niemieckim i sznaucerom(uczęszczałam z Jokastą na szkolenie z tymi rasami,więc mam porównanie).Czasami gorzej bywa z wyegzekwowaniem niektórych poleceń-wykonują je,ale wolniej niż w/w rasy.Późno dojrzewają i tym samym stosunkowo późno wytwarza się bliska więź z właścicielem,która jest warunkiem posłuszeństwa.
To wspaniałe,mądre i zrównoważone psy.
(przepraszam,że trochę ten post nie w temacie wątku,ale nie mogłam się powstrzymać)
czy sprowadzenie psa z Ukrainy to skomplikowana procedura?pago napisał(a): Niemniej jednak (tu duży szacun dla hodowców) polecili mi hodowlę na Ukrainie, z której sprowadzili część swoich psów. Rzeczywiście tam akurat mieli szczenięta z tej samej linii i w ciągu 3 tygodni udało nam się sprowadzić szczeniaka do Polski. Jeśli chodzi o charakter - pomimo tego, że nie wybierałam psa osobiście - nie mam się do czego przyczepić.
Hodowla, którą mi polecono na Ukrainie to Festina Lente. Hodowla w Polsce, która ma psy z tej linii to hodowla Złota Nimfa. Mają swoją stonę internetową, na której można zobaczyć historie i zdjęcia zwierzaków.
wujaszek napisał(a):McSayan życze Tobie bardzo tak samo jak i sobie znalezienia tego wymarzonego psiaka.
Może zdradzisz jaka to ta Twoja wymazona hodowla?![]()
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości