Witam Was wszystkich serdecznie,
Powinnam najpierw się przywitać w innym dziale ale ponieważ ten wątek dotyczy naszego nowego członka rodziny -Rafci to najpierw uczynię to tutaj
Wspomniana wyżej Pani Elżbieta to moja mama, ponieważ sama jest z internetem delikatnie mówiąc na bakier

ja będę zaglądać, jeśli pozwolicie, do Waszego sympatycznego towarzystwa co jakiś czas
Na wstępie chciałam powiedzieć, że cała nasza rodzinka jest Rafą wprost OCZAROWANA
Kiedy wypatrzyłam ją na stronie Fundacji pod Psim Aniołem wiedziałam, że to właśnie TEN pies. Konsultacje były krótkie i mało burzliwe, decyzja właściwie natychmiastowa i w niedzielę 3 marca Rafcia grzała już futerko na ciepłym kocyku w naszym mieszkaniu
Dzisiaj 4 dzień jej pobytu u nas, powoli się aklimatyzuje w nowym miejscu, jest grzeczna, cicha, spokojna, wprost ideał psa

na razie nie chce wchodzić na mieszkanie, jej ulubiona miejscóweczka jest pod drzwiami na kocyku, aczkolwiek balkon nieustannie ją fascynuje i przyciąga
Apetyt jej dopisuje, zjada wszystko ze smakiem, została wykąpana, wyczesana, zaliczyła też wczoraj wizytę u weterynarza żeby się przywitać ze swoim nowym doktorem, który ją obejrzał, zarządził środki na odrobaczenie i ..... nie mógł przestać się nią zachwycać
O ile w domu sunia jest spokojna, to na hasło "spacer" ożywa, ogonek się macha radośnie, następują "kocie" przeciągania

na spacerze grzeczna, ładnie idzie przy nodze, bardzo uważna i skoncentrowana na przewodniku, pięknie bawi się z pieskami, jeszcze jej nie spuszczamy ze smyczy natomiast w ferworze zabawy podlatuje do nas, daje "buziaki", nawet już podskakuje koło nas radośnie

Mamy po cichu nadzieję, że niedługo zaaklimatyzuje się u nas na dobre
Ponieważ Rafa jest pierwszym szwajcarem z jakim się spotkaliśmy ( wcześniejsze doświadczenia to sznaucer i owczarek niemiecki) nie ukrywam, że będziemy podczytywać Wasze forum aby czerpać wiedzę i korzystać z porad forumowiczów do lepszego zrozumienia naszego nowego członka rodziny i mam również nadzieję, że niedługo poznamy się z niektórymi z Was w realu na spacerkach
pozdrawiam wszystkich w imieniu całej naszej rodzinki z Rafcią na czele
Ania