W przyszłości jak piszemy, że w tym sklepie nie kupujemy bo… itp., to warto napisać (dać stronę jeżeli takowa istnieje) nazwę sklepu w którym kupujemy i z którym mamy dobre doświadczenia – bo nasze Forum nie tylko bawi i cieszy ale również uczy i dobrze radzi.
A skoro o radach,
PODOBNO zbliża się wiosna,

mam plany przewozić Wintera w samochodzie i w związku z tym mam pytanie czy macie jakieś sprawdzone patenty na przewożenie Entla? Jakieś pasy? Transportery? Co proponujecie?
Jako ciekawostkę powiem Wam, że niedawno udało mi się wejść na wykład dla dzieci na Uniwersytecie Dziecięcym na temat „Dlaczego mój przyjaciel szczeka”. Temat na topie.
Prowadzący wykład opowiadał dzieciom jak chciał sobie kupić Wyżła a wziął sobie ze schroniska kundelka „Elfa” przypominającego Owczarka Niemieckiego i jak namówił swoją ciotkę aby ta zabrała siostrę Elfa – Erkę.
W śmieszny sposób wytłumaczył jak psy się komunikują i jak zapachy są dla nich ważne. (siusiu to taki sms od innego psa a kupka to mail z załącznikiem)
Omówił również temat odpowiedniego wychowania jak i żywienia oraz opieki nad psem. Na koniec wykładu prowadzącym okazał się być pisarz Pan Marcin Pałasz. Po wykładzie za symboliczną kwotę można było kupić jego dwie książki pt. „Sposób na Elfa” oraz „Elfie gdzie jesteś?!”
http://www.skrzat.com.pl Książki super – wzruszają, śmieszą i trzymają w napięciu. Książka pisana na zmianę raz z punktu widzenia autora, a raz psa Elfa (Bobik, coś mi to przypomina…

). Polecam na prezent dla dzieci i nastolatków, choć książka strasznie podoba się również mi (czytając ją czułem się jak beztroski nastolatek

) jak i mojej mamie.
A po wykładzie pierwsze słowa moich synków były : „Tato, a możemy zabrać jakiegoś psa ze schroniska?”
Obrazek został zmniejszony.