Z całej siły trzymam kciuki za to, żeby małemu Schaco jakoś udało się dożyć późnej starości

Ale jak u licha mamy wskazać odpowiednie wątki?

Znaczy trzeba chcieć je przeczytać i mam nadzieję, że Kojak2 to zrobi.
Bardzo go do tego zachęcam

Moderator: Apcik
zadra napisał(a):Może narażę się kilku osobom, ale tym razem stanę trochę w obronie tego człowieka. Zrobił błąd i chyba ma tego świadomość. Ale nie linczujmy go od razu i nie skazujmy na banicję. To forum ma służyć między innymi uświadamianiu takich przeciętnych Kowalskich. Ja też jakiś czas temu nie wiedziałam tego, co wiem dzisiaj (poprzedni pies ON - kupiony od przypadkowych ludzi z ogłoszenia w lokalnej gazecie). Zamist od razu krytykować (facet ucieknie z forum jak wielu poprzednich), wskażmy wątki, gdzie może poszukać informacji, które w pryszłości pomogą mu uniknąć tego typu błędów i pomogą w wychowaniu słodziaka Shaco
Kojak2 napisał(a):Właśnie że nie wiedziałem. Zanim kupiłem psa myślałem że pseudohodowlą jest jak są psy zupełnie bez papierów a nie wiedziałem że organizajcje typu kennel club są ściemą. No i też to że szukałem psa w cenie poniżej 1000zł no i się trafił. Widziałem że są zarejestrowane w tym kennel'u no i kupiłem.
Ale dobra tam już koniec tematu. Kupiłem nie do końca świadomie co będzie dalej okażę się za kilka miesięcy bądź lat póki co chce się nim cieszyć że jest.
Kojak2 i tak jest - w Polsce jedynym legalnym związkiem zrzeszającym hodowców jest ZKwP (Związek Kynologiczny w Polsce) wszystkie inne to firmy "krzak" palcem na wodzie pisane. Ale niestety spokoju nie ma i długo nie będzie, bo... "Polak potrafi"Kojak2 napisał(a):Według mnie tymi zwierzętami powinno zajmować się jedno jedyne stowarzyszenie i byłby spokój.
Kojak2 napisał(a):Psich szkółek tutaj nie ma. Będę starał się sam nauczyć go chociaż podstaw
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości