ruudzielec napisał(a):Ja czekam z ogromna niecierpliwością na obszerną relacje z dużą ilością fotek, ponieważ we wrześniu też wybieramy się do Chorwacji z dwoma psami i coraz bardziej skłaniam się ku temu kempingowi

Fotek mamy 600
Na początek zamieszczę troszkę mniej,coby nie zanudzić
A miejsce naprawdę fajne-jest camping dla camperów i przyczep,fajne domki typu "mobile home"z 2 łazienkami każdy,i apartamenty 3*(bez klimy) i 4*(z klimą).My mieszkaliśmy w 4*,bo bałam sie upałów,ale w sumie klimatyzacja nie była potrzebna-temperatury były przyjemne,dopiero 2 ostatnie dni były upalne z temp.30st.Sporo osób z psami,zwłaszcza na campingu-widziałam np.rodzinkę z 3(!) chartami rosyjskimi,panią z 2 dalmatyńczykami,był nawet berneńczyk

no i dużo innych piesków.Przy tym czyściutko-wszyscy z woreczkami na psie kupki.
Jest to fajne miejsce wypadowe na wycieczki-np.do Parku Narodowego Paklenica.Zrobiliśmy też wypad do Plitwic,choć to już 150 km-jednak warto.Tylko tu może być sporo turystów i trzeba wiedzieć,że chodzi się po wąskich,drewnianych kładkach,często zawieszonych nad głęboką tonią bez jakichkolwiek zabezpieczeń

,szerokich na max 2 osoby.Ja przez 30 pierwszych minut 4 godzinnej trasy przeżyłam lekki horror

,zwłaszcza jak w tłumie turystów na wąskiej kładce trzeba było się wyminąć z panem,który szedł z golden retriverem(cud,ze nikt do wody nie wpadł

),lub gdy mijaliśmy turystki z Japonii,które panicznie(!!!) bały się psa i chowając się za plecami panów wydawały dziwne okrzyki i zatarasowały wąską kładkę zawieszoną nad jeziorem-dopiero,gdy ja ,zdenerwowana,bo nie było się nawet gdzie przesunąć z tym psem

,płynną angielszczyzną(

sama się dziwię,ale stres uaktywnia szare komórki),zaprowadziłam porządek i panie grzecznie przeszły obok.Na szczęście po tych 30 minutach ćwiczeń z psem p.t."chodzenie przy nodze,w tłumie ludzi,po wąskich,"ażurowych"kładkach zawieszonych nad rwącymi potokami i głęboką tonią jeziora

" doszliśmy do rozwidlenia szlaków turystycznych i dalsze 4 godzinki było już tylko przyjemnie,pieknie i ciekawie.....