Wstęp do zacytowanych z "niebieskiego " forum przez Ciebie Irku słów brzmiał -"Niedobrze mi sie robi jak niejaka Bea domniemywa cos ,a potem szydząco opisuje niby bardzo dobrą hodowle,bleeeeeeee..."dalej juz zacytowałes.Rozumiem,ze cytat ten ów odnosi sie głównie do moich wypowiedzi,ponieważ sie pod nim podpisujesz w rozumieniu zgadzasz sie z opinia autora,proszę wytłumacz mi jakie masz do mnie zarzuty.Napisałam to kilkakrotnie nie jestem zwolennikiem dużych hodowli kojcowych,co nie znaczy,ze je potępiam i chyba przerabialiśmy to już w innym temacie.To,ze nie polecam hodowli kojcowej ,gdy ktoś mnie o to pyta jest moja najwiekszą winą,Ale miedzy tym,z e nie polecam,a krytykuje otwarcie jest chyba duza róznica. W moich postach wspomnialam dwie hodowle, jedna państwa Wołoszyn-MOCNY AKORD,(których to dwa psy sa w hodowli Adekatos ,niestety nie zmienia to dla mnie faktu ,ze pozostaje ona hodowla kojcowa )i hodowle państwa Zdonkiewiczów PSY i MY. Obydwie te hodowle uwazam za bardzo dobre i obydwie polecam, bo min. prezentują taki typ odchowu szczeniat,który uwazam za lepszy niz model kojcowy.Poza tym znam wlascicieli tych hodowli(przy czym hodowla "Psy i My" nie jest forumowa, a zarzuca sie ze tylko takie polecamy)na tyle by uznac ich za osoby odpowiedzialnych i doświadczonych hodowców.(opisywaną przez Marte sprawe zwiazana z hodowla "Psy i MY"uwazam za nieporozumienie,mam nadzieje ,ze Marta skontaktuje sie z hodowcami swojej suni,ja rozmawiałam z Nimi z nimi o tym i nadal uwazam ,ze to nieporozumienie)Nie wiem jak duzymi literami powinnam napisac,ze od poczatku miałam wrazenie,ze Ilolilo kieruje sie głownie emocjami przy wyborze psa, z jej pierwszych postów wyraznie tak wynikało i moje jedyne apele do Niej były , by bardziej kierowala sie rozsadkiem wybierajac rasę,czas ,wiek psa,niż emocjami .Jezeli w tym Irku widzisz powód -do płaczu lub smiechu to wybacz nie rozumiem Cie. Nie mam patentu na nieomylność .Jezeli uwazasz,ze mogę robić błąd proszę zwróć mi uwagę ja chetnie wysłucham jej od przyjaciela,bo przeciez na tym polega nasze forum,bysmy mogli wzajemnie sie czegos od siebie uczyc. Licze więc ,ze wyłuszczysz mi moje błedy.Sam rozumiesz na pewno nie bede o to prosic samego autora ze wzgledu na całokształt pezentowanej przez Niego postawy.

Ps.Czy chochlik,zakrywa te czesci wypowiedzi ,gdzie pisze Ilolio,ze dla mnie jej problem nie widze w hodowli Adekatos?Przeczytalam jeszcze raz cały watek i wiesz co Irek jest pare wypowiedzi moze nie na miejscu np.dotyczacych papierów,dlaczego wtedy sie nie odezwałes,a teraz podsumowujesz cały watek gdzie ponad 90%wypowiedzi nie dotyczy w ogóle,konkretnej hodowli Adekatos.Jezeli uważasz,ze uczestnicy dyskusji nie maja racji nie zachwalajac jako najlepszy wybór hodowli kojcowych,to chyba bedzie lepiej i wiecej w tym bedzie nauki dla nas wszystkich jak przedstawisz punkty "ZA' hodowla berneńczyków w kojcach,czy w ogóle za prowadzeniem wielkich wielorasowych hodowli kojcowych.Przeciez i takie zapewne są,dlaczego wiec spokojnie ich nie przedstawić miast dawać taki wybacz niejaki komentarz.