aurorabea napisał(a):(...)Mam jeszcze jedno pytanie laika: skoro rodzice posiadają rodowód FCI, to gdzie jest niebezpieczeństwo?(...)
aurorabea napisał(a):Wymogi co do charakteru i budowy psów sa takie same jak w ZKwP.
aurorabea napisał(a):Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Jesteście na prawdę pomocni :)
Mam jeszcze jedno pytanie laika: skoro rodzice posiadają rodowód FCI, to gdzie jest niebezpieczeństwo?
Pan odpowiedział mi na pytanie o powód nie zarejestrowanie hodowli w ZKwP w sposób, że psy w takiej hodowli mają obowiązek jeżdżenia na wystawy w ZHPR jest to opcjonalne. Związek, w którym on się zarejestrował, z tego co czytałam, działa w ramach UCI, które jest rozpoznawalne na międzynarodowej arenie. Wymogi co do charakteru i budowy psów sa takie same jak w ZKwP.
Była właścicielka matki szczeniaków, z którą również przed chwilą rozmawiałam, jest sędzią wystawowym rozpoznawalnym przez ZKwP lecz jej hodowla jest zarejestrowana w ZHPR, również z powodu obowiązku uczestnictwa w wystawach (choć w końcu po jakimś czasie zdecydowała się na uczestnictwo w ramach czego babcia szczeniaków stała się certyfikowana).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości