martin94 napisał(a):kupilem royala maxi puppy na spróbowanie tylko taki byl w skleipe masakra przez noc pole minowe w domu rzadkie kupy takie ,ze masakra :/ wiec nie mam wyboru tylko brit care jej podchodzi pasuje do niej cale zycie na bricie bedzie chyba,ze cos sie zmieni jak dorosnie
Mała ma 4,5 miesiąca tak? To nie mieszaj za bardzo karm bo te rzadkie kupy zapewne od tego ( co chwila inna karma nawet na " spróbowanie" w między czasie jeszcze gotowane to za dużo dla małej) Jak jej pasuje brit to dawaj jej brit i nie kombinuj bo przekombinujesz. Możesz troszkę je dosmaczyć naturalnym jogurtem ( łyżka ) , zółtkiem ( raz w tygodniu) ale nie za każdym razem. W karmie masz wszystko czego mała potrzebuje a gotując będziesz miał problem żeby zbilansować odpowiednio karmę. Jeśli chcesz jej dać nową karmę to w małych porcjach na zmianę ze starą i tylko nowa karma nic innego bo rozregulujesz jej żołądek a poza tym nie będziesz wiedział co tak naprawdę jej nie służy i obserwuj tydzień- dwa . Pamiętaj żeby małej nie przekarmić. Szczupły berneńczyk to zdrowy berneńczyk

Jeśli chodzi o Boscha nie wiem, ale znajomym polecił wet i od szczeniaka do teraz ( jeden ma 14 miesięcy drugi 4 lata) są na Boschu i jest ok. Moja wcina Brit care i ma i wagę idealną zero problemów z kupą, lśniącą sierść i o to chodzi