Pozdrowienia dla czworki lichych mlodziencow od nieudanego synalka championa swiata 2012. Ale wczoraj poznym wieczorem znalazl codzę kobietę na dzialce w naszej uliczce, gdzie nie ma bramy, chyba przyszla po cegly pod drzewem... Tango nigdy nie szczeka na sąsiadow w uliczce, ktorych we dnie pilnie obserwuje zza plotu, a tu až strasznie warczal i ujadal, poki go wypuscilam. Oj narobil on jej strachu :) Pięknej jesieni dla calej Rodziny z bratem Dexterka wlącznie
Danute-one wcale nie takie"liche" te chłopaki,ja bym raczej powiedziała-"wyrośnięte"
Brawo dla Tangusia za odważne pilnowanie obejścia on wcale nie jest nieudany-po prostu ma inne futerko i już W końcu w najlepszych rodzinach bialych od pokoleń,zdarza się,że czarnoskóre dziecko się urodzi
Witaj Ewo, tak mam czarnoskorego potomka bialego championa :) Bardzo go kocham, ale czasem patrząc na wszystkie te pięknosci forum, noh... Piękne jesienne pozdrowienia
Sliczne miziaki dla slicznego Montiego Wlasnie pokazalo mi się, že i on jak Tango ma niewielkie wgięcie grzbietu, albo raczej wystającą pupę. Trochę. Czy jest to związane z brakiem jakichs witaminow, czy genetycznie wrodzona wyžsza pupa, czy po prostu z tego się wyrasta? Tango ma juz 8 miesięcy. Dziękuje i pozdrawiam z wietrznego Wilna! Danute
Može to nie Monty, a jego mama na 2-gim zdjęciu od gory? Ale nogi i cala częsc zadnia wydaje mi się wyžsza i wgęcie widac. Gdy Tango biega z oposzczonym lebkiem, wtedy nie ma tego wgięcia. My to nie będziemy uczęszac na žadnych wystawach i nie rownoje się na standarty, ale martwie się, že može miec wgięty kręgoslop... Aby tylko na zdrowie nie zaszkodzilo, a w ogole jestesmy kundlami DSPP - blękitkami z puchatym futerkiem (syn interchampiona DSPP i mamy z odznakami), więc postawa "dla pięknosci" nie ma znaczenia :)
Danute,nie da się ocenić budowy i postawy psa na podstawie przypadkowych zdjęć. Istotna jest przede wszystkim obserwacja psa w ruchu,jego proporcje ciała itd...widziane"na żywo". Gdybyś np. obejrzała ostatnie zdjęcie clumber spaniela Thonica w wątku "Thonic na prezydenta" to mogłabyś sądzić,że ma głowę większą od tułowia ,a wierz mi ,to piękny,prawidłowo zbudowany przedstawiciel swojej rasy.
Elu, nie jestem rasistką ani ze względu do ludzi, ani do psuw :) Po prostu mnie interesuje, czy takie wgięcie grzbietu jest charakterystyczne budowie DSPP, czy nie, czy to potrzeba leczyc - Tango dostaje od malenkosci kacium w Gelacanie i inne, czy ma to wplyw na zdrowie. Dlatego się spytalam, gdy zobaczylam tą samą postawę jak u Tango, i to nie na jednym zdjęciu. Troszczę się o swego pieska, a rasowosc innych to nie moja kompetencja, ladne mile psy i mam do nich duže sympatje, ale pytalam ze względu zdrowia swego pupilka i tyle :)
co DO ZASADY, BEZ ZALECEŃ LEKARZA PO PRZEPROWADZENIU stosownych badań, jestem przeciwniczką podawania jakichkolwiek suplementów diety. Samodzielne ich podawanie może spowodować więcej szkód niż korzyści.
Gelacan jest slowenski (Krka) komplet mikroelementow dla cięžarnych sun i szczeniakow do roku, dla dužych ras. Wlasnie rekomendowany przez lekarzy, jest dla profilaktyki, nie dla leczenie. Gelacan Plus Baby contains CHP collagen, E and C vitamin, selenium and basic mineral substances essential for the right nourishment and development of bones and joints. It is suitable for the right development of the skeleton of puppies, in insufficient or excessive growth with insufficient mineralization of bones. It can be used as a treatment supplement in demineralization and osteoporosis of the skeleton in female dogs. Indication: - for the right development of the skeleton of puppies - for intensive regeneration of joint cartilage, bones and ligaments - in bone diseases of female dogs: demineralization, osteoporosis - in dysplasia of coxal joints. Recommended dosage: 1.2 g per 10 kg of the dog's weight. Method of use: it is suitable to administer it from the second half of the female dog's gravidity, for the whole period of lactation and in puppies until the dog's growth is completed.