marieanne napisał(a):lena83 napisał(a):Ja osobiście nie chciałabym zbyt pochopnie wydawać wyroków i obarczać weta winą za cały ten bałagan - nie wiem, na ile on sam zawinił, a na ile padł ofiarą oszustw hodowcy.
Lena, całą winą to nie, ale dużą częścią - owszem. Wybacz, ale to jest cżlowiek po studiach, wiedzący jakie ma obowiazki i jak powinno to wszystko wyglądać - absolutnie nie powinien się zgodzic na coś takiego. Nie nazwałabym tego naiwnością niestety.
Masz rację, to nie powinno się zdarzyć. Ale ponieważ nie znam pełnej wersji wydarzeń i opieram się tylko na tym, co naocznie mogłam stwierdzić, to wniosków odnośnie tego weterynarza nie chcę jakoś rozgłaszać (choć wysnułam, a jakże

)
Czytałam to. I powinna mi się zapalić czerwona lampka, ale pomyślałam, że choroby się zdarzają i pies mógł zachorować bez względu na warunki w hodowli. Tu się wykazałam miażdżącą naiwnością, nie ma co. Poza tym, to jest właśnie ten wątek, o którym kiedyś pisałam, że hodowca jako tako wybrnął ze stawianych mu zarzutów i uśpił moją czujność.
Nasz wet uprzedzał nas, że po tym zarobaczeniu pies może mieć zespół jelita drażliwego i generalnie z żywieniem mogą być jaja. Teraz Vento jest na hillsie, nawet ładnie przyswaja. Oprócz tego dostaje raz dziennie jogurt, maślankę lub biały ser, z dodatkiem jabłka lub marchewki i np. płatków owsianych - różnie mu to mieszamy. Wcina też czosnek - na pohybel robalom

Kupy są całkiem przyzwoite, choć jeszcze dość częste (3-4 dziennie), ale nie jest to już taka masakra jak 2 tygodnie temu. Z jakiś czas planujemy powolnie przestawienie na Brit Care Lamb&rice - mam nadzieję, że to też będzie mu służyć.
Agama napisał(a):To bardzo dzi wne przychodzi mi do głowy tylko że to książeczka szczeniaka z wczesniejszego miotu :<
No właśnie

Przegadywałam już temat z koleżanką, która w psim temacie siedzi dość głęboko i też skłaniała się ku takiej wersji, bądź ku temu, że to Vento jest podrzutkiem z innego miotu. Ale ma tatuaż zgodny z metryką, a tam data urodzenia jest listopadowa. Nasz wet też rozważał, czy pies nie jest faktycznie z października, ale uznał, że wygląda raczej na swój "papierowy" wiek, niż na 5 tygodni starszego... Ogólnie czarna magia