RZESZÓW CACIB 15.02.2014

Moderator: Aga-2

Re: RZESZÓW CACIB 15.02.

Postprzez aksa darek » 2014-02-23, 23:19

Gratulacje dla wszystkich wystawców.
Moje wychowanki: :-D
obrazek
Obrazek został zmniejszony.

BONO Serce Domu I miejsce w klasie Szczeniąt-wybitnie obiecująca (puppy- very promising)
BRITA Serce Domu III miejsce w klasie Szczeniąt- wybitnie obiecująca (puppy- very promising)
AKSA Wesola Czerada II miejsce w klasie Champion ocena doskonała, (champon class - excellant)
aksa darek

Ostrzeżeń: 0
psy: berneński pies pasterski
Hodowla: Serce Domu

Postprzez inta2 » 2014-03-06, 22:09

Trochę zmartwiła mnie uwaga kreski dot. zachowania właścicieli i psów na ringu.
Podziwiam zawsze berny na wystawach i chciałam kiedyś pokazać moją sunię, o tak, żeby zobaczyć co o niej powie sędzia. Niestety, na Biance uczę się jak wychowywać psa i coż .. .zbyt dobrze wychowana nie jest. :)) Przygotowanie psa do wystawy - to też temat dla mnie obcy.

Dlatego zmartwił mnie komentarz kreski. Wydaje mi się, że nie byłybyśmy mile widziane na wystawie. :|
I z wcześniejszego planu zrezygnowałam.
To taka osobista refleksja.

Wszystkim wystawcom gratuluję - same piękności były w Rzeszowie! <pies>
inta2

Postprzez Barbel » 2014-03-06, 23:27

inta2 napisał(a):Trochę zmartwiła mnie uwaga kreski dot. zachowania właścicieli i psów na ringu.(...)
Dlatego zmartwił mnie komentarz kreski. Wydaje mi się, że nie byłybyśmy mile widziane na wystawie. :|
I z wcześniejszego planu zrezygnowałam.
To taka osobista refleksja.

Wszystkim wystawcom gratuluję - same piękności były w Rzeszowie! <pies>

A co - zamierzałaś wystawić sukę w cieczce na etapie odstawiania ogona, czy szarpać ją na ringu na dławiku?????? Bo o tak ekstremalnych zachowaniach pisała Kreska... Nie wiem, dlaczego ci przykro, skoro nie wystawiałaś???? Chyba, ze smutno ci było patrzeć na psa, który ma zero uciechy z wystawy i bedzie ja wspominał jako koszmar...
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez inta2 » 2014-03-07, 16:53

Byłam na tej wystawie, nie cały czas oczywiście, i nie zauważyłam jakiegoś ekstremalnego szarpania z psami.
Zmartwiło mnie to, że się chyba z Bianką nie nadajemy, a chciałam spróbować. Nie wyobrażam sobie, żeby tak stała nie wiercąc się bardzo. A jakby nie chciała biec? Na szkoleniu uczono mnie, że jak mówię "równaj", a pies nie idzie to i tak mam iść. To wtedy to chyba jest szarpanie właśnie.
inta2

Postprzez Aga-2 » 2014-03-07, 17:15

Wiesz, jak pies jest młody, to czasem nie robi tego, czego od niego oczekujemy. Zwłaszcza jak to jest jedna z pierwszych jego wystaw, do tego na hali. Trzeba się jednak wykazać pewną dozą wyrozumiałości i cierpliwości. Ja mam wrażenie, że tej cierpliwości brakło handlerce, o której pisała kreska ;) A i pies był już duży, a nie szczeniak ;)
Aga-2
Moderator

Postprzez Barbel » 2014-03-07, 17:55

Inta- to na jakimś dziwnym szkoleniu z palenia komend byłas :roll:
Na pierwsza wystawę to może lepiej na baaaardzo przestronną halę a najlepiej na baaardzo przestronny plener...
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez inta2 » 2014-03-07, 18:38

Mi szkolenie pomogło, więc jestem zadowolona z niego. Cierpliwości do psa mi nie brakuje, dlatego bywa takim łobuzem, mimo że ma już rok. :)
No, zobaczymy. Jeśli się zdecydujemy to na wystawę w Sanoku, na wolnym powietrzu i znacznie mniej psów niż w Rzeszowie.
inta2

Postprzez Poker » 2014-03-08, 00:07

Moja pierwsza wystawa to właśnie Rzeszów, byłam tak przejęta, że nic do mnie nie docierało, nie słyszałam jak sędzia (wyrozumiały zresztą) mówił żebym skorygowała bieganie bo piesio inochodem kroczył :oops: głucha byłam jak pień
<rotfl>
ale nie o takim zachowaniu pisała Kreska
chodzi o to, żeby być uważnym i nie przeszkadzać innym wystawcom, na ringu pilnować tempa, biec równo, czekając w ringu na ocenę pilnować swojego piesia coby nie zaczepiał innych, przed ringiem nie tłoczyć się przy wejściu, bo tam powinny swobodnie wchodzić i wychodzić psy oceniane w danej klasie, a przy taśmie nie ustawiać suczek w cieczce, zwłaszcza jak są psy wystawiane, ot takie wystawowe zasady dobrego wychowania ... a i jeszcze sprzątać po swoim piesiu :-D
Poker

psy: Poker (*)Hugo(*)O MójTySmutku, Porto CzarująceOczy

Poprzednia strona

Powrót do Wystawy 2014