no ma ma takie kolrki i to niedaleko domku wiec pancia z dusza fotografki zawsze zabiera ze soba aparat gdziekolwiek pojdzie Cezar machnąl ogonkiem i troszke tej pieknej jesieni posyla do Was
I pare fotek ze spacerku z kolegą Foxem( Fox ma 10 lat wiec nie jest skłonny do zabaw tak jak Cezary )
A wiec Cezary i Fox(ktory to ktory nie musze mowic ) no i Cezary prezentuje uzębienie i portrecik Foxa(żeby sie nie obraził ) no to jeszcze malutki niedżwiadek
Ostatnio edytowano 2008-02-27, 20:18 przez Apcik, łącznie edytowano 1 raz
a u nas dzisiaj cały dzień sypał snieżyk(jaka Cezary miał radoche ) zresztą zobaczcie sami widzieliście kiedyś berna w cętki
zabawa na łace(niestety patyk sie zgubił)
niestety wspaniała zabawę na łace popsuł nam jakis mieszaniec ktory nagle rzucił sie na Cezara i zaczął go gonić > Cezary zaczął gonić za nim i nie mogłam go ani dowołac ani złapać nagle patrze a jakies 300m od nas stoja jacyś 2 chłopacy i smieją sie ze ja usiłuje zlapać swojego psa. Te dwa wariaty(psy) poleciały w ich stronę ja za nimi a ci sobie nic z tego nie robili ze ja jak głupek jakiś usiłuje złapać Cezara ktory non stop ucieka przed tym mieszancem. Wkoncu gdy złapałam Cezarego to on wzieli swojego psa i bez żadnego słowa sobie poszli. a ja Cała przemoczona po 10 min bieganinie za psem
a powiedzcie mi czy 27 kg na 5 i pół msc to ok czy jak bo nie wiem za bardzo
U nas zima na całego trwa juz od ponad 2 tygodni wiec przyda sie po dlugiej nieobecnosci pare fotek
no to zabawa ze starszym kolega wyscigi przy płocie zza drzewka smaczny ten śnieg aa i jeszcze nasz zimowy wschod słońca [/b]
zapewne kogoś lub czegoś wypatrując
widoczek skrytka Cezara-niestety zwiał z niej tam coś jest ja nic nie zrobiłem jak juz Tess stwierdziła-berneński pies myśliwski bawiąc się z kolegą( to też mój pies-13lat) daj głos dziadek berneńczyk- siwiutki siwiutki po spacerze czas na odpoczynek Cezary przyzwyczaja się do kagańca no i zimowy wschód słońca
No to my dzisiaj wkońcu postanowiliśmy wyprac nasz Biały(żółty) krawacik
potem była kwarantanna w reczniczku potem troszke psio-kociej miłosci i oto obiekt miłosci
Apcik napisał(a): a patrzać na wagę Cezarego (ok 32-33kg) to będzie on bardziej postawnym czy smukłym bernusiem bo nie wiem zabardzo???!!
Nie stresuj się tak tą wagą. Cezary wygląda całkiem w normie. To jeszcze szczenię. Nie próbuj go tuczyć na siłę, bo to obciąży jego stawy. Jak dorośnie całkiem (w wieku 2,5 do 3 lat orientacyjnie) to potem będzie miał czas, żeby nabrać masy. Teraz pewnie nikt Ci nie powie czy będzie masywnym czy lekkim psem. Można by coś sądzić, znając rodziców, ale i tak nie w 100%. Ciesz się, że jest zdrowy. Nie wszystkim psom jest to dane. Nawet tym z rodowodem!
dziekuje bardzo Aga-2 za uwagę, Chciałam się dowiedzieć czy waga jest ok własnie ze wzgledu na stawy bo jest to mój(taki w całosci )pierwszy pies inny niz mieszaniec( a wiadomo mieszańce zdrowie maja dobre) wiec dlatego sie tak martwie A Cezary narazie zfdrowiem się cieszy dobrym jak i apetytem.... w przyszłym tygodniu idziemy do weterynarza na kontrole a potem miejmy nadzieję że dopiero za rok pozdrawiam