Expert i Gerda Majowy Skarbiec

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Expert i Gerda Majowy Skarbiec

Postprzez Wiola&Nero » 2014-03-31, 20:22

Expert :okok: Kocham Cię :radocha2:
Wiola&Nero

Ostrzeżeń: 0
psy: Nike(*), Gina i Nero-BPP

Postprzez gabana » 2014-03-31, 20:23

Biedny Expercik :( Nie martw się Duśce szybko przejdzie i będzie dobrze <tak>
I szczerze to Tobie jest w tych majtach zdecydowanie lepiej niż Duśce :mrgreen:
<buzki>
gabana

psy: Gabana Majowy Skarbiec
Hodowla: Melle Dulcior

Postprzez Rysia » 2014-03-31, 20:28

Experciku ty to się masz :lol: .. a gatki szałowe :okok:
Rysia

psy: CANDY , BASIA i LILLA
Hodowla: Candy World

Postprzez Milla » 2014-04-01, 09:08

baksak napisał(a):Taki jestem biedny, nieszczęśliwy. A tu znikąd pocieszenia czy dobrego słowa <beczy>

Eksperciku, kochanie, wdrapać się i Cię wymiziać, pocieszyć, poużalać się nad Tobą? :love2:
Duśka, może już pora przestać kombinować? Na spacerki trzeba chodzić :mrgreen:
Milla
Moderator

psy: Maja[*], Bonita oraz klan A&B&D

Postprzez baksak » 2014-04-02, 11:29

Danute napisał(a):(...) te prosiaczki są twarzowe (...)

No to trochę mnie uspokoiłaś. Niewygodnie mi, ale przynajmniej dobrze wyglądam ;)

Wiola&Nero napisał(a):Expert :okok: Kocham Cię :radocha2:

Eeee... <skromny> hmm... <skromny>
No w zasadzie to w maju będę już pełnoletni... <skromny>
Więc gdyby jakieś konkretniejsze propozycje, to jako kawaler... <skromny>
No... <skromny> znaczy... <skromny>
Spoiler:

gabana napisał(a):(...)I szczerze to Tobie jest w tych majtach zdecydowanie lepiej niż Duśce :mrgreen:
<buzki>

Ładnemu we wszystkim ładnie? <mysli>

Rysia napisał(a):.. a gatki szałowe :okok:

<skromny> ...to na mnie tak ładnie wyglądają <tak>
Przystojniak ze mnie :puchar:

Milla napisał(a):Eksperciku, kochanie, wdrapać się i Cię wymiziać, pocieszyć, poużalać się nad Tobą? :love2:

Tak, tak, tak! <hura> Zawsze! <hura>
<buzki>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez Danute » 2014-04-02, 11:40

<hura> <cwaniak> :love2:
Danute

psy: blękitny DSPP - Tango
Hodowla: Sedula (Litwa)

Postprzez baksak » 2014-04-08, 16:13

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
baksak

Postprzez Rysia » 2014-04-08, 20:19

Hahahaha <rotfl> <rotfl> <rotfl>
Uwielbiam Was :love2: :love2: :love2: Impreza pierwsza kalsa :mrgreen: Experciku ciesz się ze Gerda jest z tych nie jedzących kalarep, więcej dla ciebie :mrgreen:
Rysia

psy: CANDY , BASIA i LILLA
Hodowla: Candy World

Postprzez meggy » 2014-04-08, 20:36

kocham WAS :love:
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Danute » 2014-04-08, 20:38

No mowię, jaka byla by szalenie fajna ksiąžeczka przygod Experta i Duski <okok> <buzki> Fantastyczna uciecha dla dzieci malych i dla doroslych <hura>
Danute

Postprzez baksak » 2014-04-12, 15:58

Wreszcie po dwóch tygodniach udało mi się dociągnąć Kudłatego do parku. Nie było łatwo, bo trzeba było pozbyć się Duśki. Podrzuciliśmy ją Borsukowi i jakoś się udało <okok>
To piękne móc tak się delektować ciszą. Nikt wciąż nie nawija obgadując znajomych: a ta to miała nową obrożę, a ta to się zadaje z tym czarnym kundlem, a ta to powinna pomysleć o botoxie... :sciana:
Albo to ciągłe roztrząsanie własnych stanów wewnętrznych. I pretensje że się nie znam na uczuciach. Zresztą bezzasadne, bo znam wiele uczuć: uczucie pragnienia, uczucie głodu... <tak>
No i przynajmniej raz mogę sobie pochodzić w spokoju i nie muszę udawać wielkiego wściekłego psa, co zaraz rozszarpie wszystkich Duśki absztyfikantów. Specjalnie do tego musiałem się nauczyć warczeć. Aż mnie gardło boli <zmeczony>
Kudłaty też jest zdania, że dobrze sobie czasem odpocząć od kobiecego towarzystwa. Można z kolegami pogadać o piłce, samochodach, piwie i tych, no... hm... No tak. Od nich mieliśmy właśnie odpocząć <mysli>

Cisza, spokój, ...
Obrazek

...wiewiórki...
Obrazek

...i bardzo poranne słońce.
Obrazek

Pusto, spokojnie. Tylko ptaszyska porykują. Można sobie powoli i z namysłem kroczyć naprzód...

...troszkę się porozglądać...

...a nawet, a co mi tam, podbiec kawałeczek
baksak

Postprzez lena83 » 2014-04-12, 17:08

Piękna okolica! No i model, oczywiście :))
lena83

psy: vento

Postprzez saba&mlis » 2014-04-12, 17:58

Biedni Dusia i biedny Borsuk, pewnie w czasie waszego spacerku przewracały się z boku na bok ;)
Niech ta Dusia skończy wreszcie z tymi waporami bo my tęsknimy za wami na spacerkach :mrgreen:
saba&mlis
Moderator Działu

psy: Buba

Postprzez Danute » 2014-04-12, 18:29

Experciku, jestes piękny i dostojny kawaler, kochamy cię :love:
Danute

Postprzez baksak » 2014-04-13, 15:19

Obrazek

Dziś Duśka ma urodziny! <tak>
Kończy dwa lata, chociaż nie jestem pewnien czy spoważniała... raczej nie ;>

Taki Florek to miał na urodziny tort, ale u nas niestety panuje dżender: Borsuk chodzi czcić Złotego Cielca (zwango bożkiem), a Kudłaty obsługuje (?) kuchnię. Dlatego zamiast tortu mamy krakersy i słone paluszki... ;>
Obrazek

Nie wiem czy Gerda dostała jakiś prezent, ale podejrzanie długo siedziała w kącie i coś tam glamała. A jak już wylazła to buzia się jej świeciła jak Kudłatemu morda po bliskim spotkaniu z golonką ;>
W ramach celebracji tego wyjątkowego (?) dnia mogła umościć się na jakiś czas w Borsuczej Norze. Borsuk uważa to za wielkie wyróżnienie. Ale nie będę świnia i nie doniosę że ona (razem z Kudłatym) moszczą się tam codziennie, jak tylko Borsuk wyjdzie na łowy... ]:->
Obrazek

Był też mały spacer, ale z uwagi na Duśkową, eee... niedyspozycję łaziliśmy tylko po podwórku.
Obrazek

W gruncie rzeczy miła odmiana, bo normalnie to rzadko tu zaglądamy
Obrazek

No ale najważniejsze, że jest gdzie posiedzieć
Obrazek

A jak się ktoś uprze, to i pobiegać
Obrazek

Tak sobie myślę, że z tymi urodzinami to dziwna sprawa. Taki dajmy na to Borsuk urodzin wcale nie obchodzi. Podobno dlatego, żeby nikt nie pytał które to. Dziwne, bo Kudłaty mówi, że to się liczy już raczej w czasie geologicznym. No ale skoro tak, to i tak nikt nie będzie wiedział o co chodzi, prawda? Czemu z tego robić sensację? Myślę, że nigdy nie zrozumiem kobiet <bezrady2>
Ale przyszło mi teraz do głowy, że może po prostu Borsuk istnieje poza czasem? Podobno gdzieś w Mezopotamii odnaleziono gliniane tabliczki, na których było wyraźnie odciśnięte pismem klinowym, że na początku był Borsuk. Przypuszczam też, że przez Borsuka wszystko się stało, co się stało. Kudłaty często powtarza, że wszystko przez Borsuka - może właśnie to ma na myśli? <mysli>
No, ale Borsukowi łatwiej grymasić, bo ma do wyboru jeszcze imieniny. Duśka też, choć nie jestem pewien kiedy je obchodzi. Nawet Kudłaty zawsze załapie się na jakieś święto, a to Światowy Dzień Walki z Brudem i Zgliwiałością, a to Dzień Solidarności z Tkwiącymi w Błędzie. Tylko ja jestem poszkodowany, bo nie mam imienin. Myślę sobie, że to wina Babci. Może powinienem ją pozwać za straty moralne? Albo sądownie zmusić do wyznaczenia Dnia Imienin Eksperta? Aga.s napiszecie mi pozew? <prosi>
Póki co zostaje mi tylko wkręcanie się na imprezy do innych. Duśka to nawet pozwoliła mi troszkę koło siebie posiedzieć ;)
Obrazek

Kudłaty przemocą i szantażem wymógł na mnie zamieszczenie poniższych wypocin.
Pewno coś skopiował z internetu... ;> Myślę, że szkoda czasu na ich czytanie, no ale skoro się zgodziłem to proszę:
Spoiler:

Obrazek

lena83 napisał(a):Piękna okolica! No i model, oczywiście :))

Wiadomo, Zielony Mokotów ;)

saba&mlis napisał(a):Biedni Dusia i biedny Borsuk, pewnie w czasie waszego spacerku przewracały się z boku na bok ;)
Niech ta Dusia skończy wreszcie z tymi waporami bo my tęsknimy za wami na spacerkach :mrgreen:

No możliwe, bo Kudłaty mówi, że jak Borsuk nie je i nie borsuczy, to na pewno śpi <tak>
A jak tylko Duśka przestanie to zaraz przyjedziemy na podkowiański spacerek <tak> Strzeżcie się ;)

Danute napisał(a):Experciku, jestes piękny i dostojny kawaler, kochamy cię :love:

Oj, jestem... <skromny> I też Was kocham <tak> <buzki>
baksak

Postprzez gabana » 2014-04-14, 07:32

GerDusiu z okazji urodzinek życzę Ci żebyś zawsze była zdrowa, szczęśliwa w czasami dała popalić Expercikowi ;>
<buzki> <buzki>
gabana

psy: Gabana Majowy Skarbiec
Hodowla: Melle Dulcior

Postprzez saba&mlis » 2014-04-14, 07:48

Dusia życzę Ci jeszcze bardzo wielu szczęśliwych lat w Borsuczej Rodzince i dużo zdrówka <pies> <pies>
A urodzinki masz tego samego dnia co nasza Sabinka, tylko ona troszkę starsza jest od Ciebie :mrgreen:
saba&mlis
Moderator Działu

psy: Buba

Postprzez Milla » 2014-04-14, 10:48

Dusieńko, lekko spóźnione wszystkich i wszystkiego najlepszego <buzki>
Duuużo zdrówka i wielu wspólnych lat spędzonych u boku Experta, Borsuka i Kudłatego :love:
Spoiler:
Milla
Moderator

psy: Maja[*], Bonita oraz klan A&B&D

Postprzez jbeata » 2014-04-14, 11:37

Dusia życzymy Ci tylko zdrówka, bo jesteś mimo wszystko WIELKĄ SZCZĘŚCIARĄ, że trafiłaś do takiego domku, gdzie masz cudownego psiego przyjaciela- Expercika oraz kochających Cię właścicieli.
Jak będziesz miała sposobność to zajrzyj do komputera i przeczytaj jak pięknie o Tobie napisali, na pewno się wzruszysz...tak jak ja :-) <buzki>
Expert Ty zrobiłeś wielką robotę, szacun :okok: <okok> :love: opiekuj się nadal Duśką <tak>
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez Poker » 2014-04-14, 11:41

baksak napisał(a):Obrazek

Dziś Duśka ma urodziny!
Spoiler:

Szanowni, Drodzy Julio i Kudłaty (nie wiem jak ma na imię Pan Eksperta i Duśki :oops: )
Odkąd powstała ta galeria jestem uzależniona od jej tekstów , wszystkich!, pisanych przez Borsuka, Kudłatego, Eksperta :-D ,Duśkę :-D
barwny, cudownie żartobliwy, lekki klimat tych opowieści z Waszego życia dociera do mnie trój-stopniowo: najpierw wybucham niepohamowanym śmiechem <hahaha> (bawią mnie sformułowania, podteksty, cała ta zabawna relacja z codziennych i niecodziennych czynności), jak wytrę monitor z zainteresowaniem kontempluję Wasze przygody,oglądam fotorelacje (świetne zdjęcia! i filmiki) robi mi się ciepło na sercu <buja_w_oblokach> <pies> i wcale, ale to wcale nie obawiam się borsuka <rotfl> , a potem się wzruszam, tak serio i całkiem mocno , bo jak o Was myślę (a często mi się to zdarza <dokuczacz> ) dociera do mnie fakt, jak bardzo te Wasze teksty emanują miłością do psów i do Was nawzajem. Widzę tę ukrytą pod warstwą żartów wielką empatię, (tak Kudłaty też ją posiada <tak> ), chęć i bezinteresowność niesienia pomocy i taką fajną życzliwość do ludzi. Wy chyba bardzo lubicie również dwunogów :oops: i diabli wzięli całą "borsuczą groźność" i "przerażającą kudłatość" :radocha2: sorry :love:
a w tym spoilerze to cała, ukryta (jakże by inaczej)prawda o Was, przepiękne życzenia do kochanego psa i bardzo ważne przesłanie
cyt "Najczęściej piszemy o psach gdy odchodzą. To za późno. Myślę, że powinniśmy mówić (im) o naszych uczuciach wcześniej. Można mysleć, że to niepotrzebne, bo one i tak wiedzą. Jasne, ale czy i my na pewno wiemy? Czy zdajemy sobie sprawę ile dla nas znaczą? Sądzę, że dobrze zebrać te myśli wcześniej, by móc lepiej docenić każdą spędzoną z nimi chwilę i każdy drobiazg..."
uff, no z harcerskim pozdrowieniem ;> no, bernolnięci nie płaczą <winko>
Poker

psy: Poker (*)Hugo(*)O MójTySmutku, Porto CzarująceOczy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków