Moderator: Anirysova
Majana napisał(a):Na razie wariuje i humor ma złoty..nie wie biedny co go czeka . Trochę się też rozpuścił, bo nam go szkoda, zarzuciliśmy szkolenie, wiele wybaczamy itp.
Majana napisał(a):Na razie mieszka na wsi, wiążemy go do słupa na ganku (na dworze mniej się nudzi niż w domu) i stamtąd obszczekuje krowy, osły, psa sąsiada..Trochę go ta taśma unieszczęśliwiała na początku, ale już się przyzwyczaił. Lepsze to niż samodzielne wariackie bieganie po posesji, albo kombinowanie w domu "co by tu zgryzć, gdzie by tu wejść, jak dobrać się do kubła na śmieci".
Szam napisał(a): Entle maja sporo dysplazji, wystarczy popatrzec na zachodnie strony hodowli, statystki i bazy.
mamagu napisał(a):Ja ostatnio kupiłam Frodo legowisko ortopedyczne. Może nie koniecznie ze względu na stawy, a raczej jako alternatywę dla mojego materaca. Legowisko jest z pianki termoplastycznej, o wymiarach 120cmx90cmx5cm, więc Frodo może wygodnie się wyciągnąć. Oczywiście materacyk nie od razu przypał do gustu, bo spanie z pańcią to już tradycja
, ale… po tygodniu przekonał się do legowiska i przesypia na nim całą noc
. Więc chyba mu wygodniej niż w moim łóżku
.
Poza tym w całym dom (tam gdzie była możliwość) porozkładałam dywany, dywaniki, chodniki, głównie dla tego, żeby nie ślizgał się na kaflach czy panelach, ale prze okazji nie leży bezpośrednio na podłodze.
Do leżenia na ganku ma podgumowany dry bed, z którego chętnie korzysta.
Powrót do - Choroby układu kostnego i aparatu ruchowego (stawy)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości