Moderator: Aga-2
BeatkaBen napisał(a):Panie BoBer, szacuneczek >
majaimonika napisał(a):.......................
I pewnie olałabym temat, bo niby mnie nie dotyczy, gdyby nie fakt, iż otrzymałam zdjęcia, na których widnieje sędzia B. w stroju "luźnym" ze Shmallem, które to na portalu społecznościowym zamieściła pani Teresa D. I mój berneński świat runął... Niezależnie od tego, czy to było przed czy po wystawie, w świetle wcześniejszych postów - wyjątek potwierdza regułę. Dziwny przypadek.... Sędzia z BOB' em, trójkąt: sędzia, właściciel psa i właścicielka hodowli........
I dla jasności. Nie podważam urody psów, które zdobyły lokaty, więc bez nerwów. Nota bene Shmall bardzo mi się podoba,ale tu piszemy o dziwnych sytuacjach i faktach, które sami "oskarżeni" zamieszczają na portalu społecznościowym.................
Wasza Monika
allam3 napisał(a):.......
Oczywiście problem wystaw mnie nie dotyczy......
kreska napisał(a):..... to tak jak ja bym sie wypowidala w temacie szydelkowania lub robienia na drutach ale pogadac sobie mozna
allam3 napisał(a):kreska napisał(a):..... to tak jak ja bym sie wypowidala w temacie szydelkowania lub robienia na drutach ale pogadac sobie mozna
Jestem w szoku, że istnieją tematy, w których Ty nie możesz się wypowiadać![]()
Pogadać niekoniecznie, ale podsumować postępowanie sędziego, który opisuje fakty ze swojego osobistego życia na portalu społecznościowym to i owszem. I tutaj Twój podpis pasuje idealnie.
Cefreud napisał(a):dla przypomnienia wstawiam link do pewnej wystawy klubowej z przed paru lat. To tak w kwestii dyskredytowania wyborów:
viewtopic.php?f=81&t=1286&start=260
Cefreud napisał(a):Kreska, nie w tym rzecz. Nie sądzę aby wielu z wypowiadających się w tym wątku chciało zdyskredytować wybór sędziego. raczej wszystkim chodzi o jedno- że nastąpiła pewna niezręczność. Pani Deik zna sędziego i nie widzę w tym nic złego- nie wystawiła swoich psów. Szkoda tylko, że impreza powitalna odbyła się przed wystawą a nie po- nie było by ani problemu czy psy się wycofywały bo czuły od sedziego wódkę, ani posądzeń o ustawienia stawki.
Niektórzy czytając wpisy na FB poczuli się zniesmaczeni.
W wątku klubówki który przytoczyłam też pojawiają się teorie spiskowe-kto z kim siedział czy stał, też padają pytania o słuszność ustawienia stawki.Rozumiem, że od tego czasu wielu z nas wyrosło, ale pamiętaj, że wielu uczestników tego forum dołaczyło do niego niedawno i tez pewnie będą potrzebować czasu aby złagodzić swoje poglądy i nie szukać afer tam gdzie ich nie ma.Niestety cały watek FB przyjacielski dał ludziom powód do domysłów,plotek itp. Szkoda, bo takie afery sa kolejną wodą na młyn fanów psów bez papierów, których rzesza- obserwując grupę berneński pies pasterski na FB - stale rośnie.
a jak mozna odebrac wpisy o ukladach i ukladzikach , przyznawaniu lokat wedlug klucza i z notesika, czy wreszcie na koncu wypowiedz pani ,ktora nawet nie wie kto otrzymal tytul BOB-a ale chce podpisywac protest o uniewaznienie wynikowNie sądzę aby wielu z wypowiadających się w tym wątku chciało zdyskredytować wybór sędziego
Cefreud napisał(a):(...) Szkoda, bo takie afery sa kolejną wodą na młyn fanów psów bez papierów, których rzesza- obserwując grupę berneński pies pasterski na FB - stale rośnie.
baksak napisał(a):Co mogą dać rozważania po fakcie gdy nie podjęło się ani nie zamierza się podjąć żadnych działań które miały by napiętnować to co się stało/nie stało - zależnie od punktu widzenia i zapobiec takim wydarzeniom w przeszłości? [pytam po raz któryś i już nawet nie oczekuję odpowiedzi]. Bo to by chyba było świadectwo, że środowisko hodowców dba o standardy i przestrzeganie reguł.
baksak napisał(a):I jeszcze jedno - oburzenie na postępowanie sędziego, który - jak wielu przypuszcza - był na kacu lub po prostu pod wpływem alkoholu jest słuszne. Ale jak to stwierdzić teraz - w taki sposób by móc wyciągnąć jakieś konsekwencje - skoro nie było nikogo odważnego, kto zareagowałby wtedy gdy był na to czas?
[Na marginesie, też jestem ciekaw co na to wszystko władze klubu? Co na to związek? Wydadzą pismo dookólne? Oficjalnie/nieoficjalnie? Stało się coś/nic się nie stało?]
Cefreud napisał(a):(...) Szkoda, bo takie afery sa kolejną wodą na młyn fanów psów bez papierów, których rzesza- obserwując grupę berneński pies pasterski na FB - stale rośnie.
saganka2 napisał(a):Baksak, na pocieszenie, z mojej perspektywy berneński światek jednak różni się na plus od innych. Mimo powtarzających się tego typu dyskusji. Można nazwać to moją naiwnością, ale ja po postu mam na to dowody osobiste
![]()
.
baksak napisał(a):[Na marginesie, też jestem ciekaw co na to wszystko władze klubu? Co na to związek? Wydadzą pismo dookólne? Oficjalnie/nieoficjalnie? Stało się coś/nic się nie stało?]
Melka napisał(a):Proszę administratora o reagowanie na taki post jak powyżej . Jeżeli ktoś uważa jakieś miejsce za Bagienko
to nie powinien tu robić wpisów .
Z ,, ponad przeciętnością'' można by tu dyskutować ... tylko po co ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość