Moderator: annasm
allam3 napisał(a):magat napisał(a):po takich komentarzach raczej nie nalezy sie spodziewac "ozywienia" forum, raczej mało znajdzie się osób chących występowac w cyrku w sprawie małp
Ale możesz mieć nadzieję, że znajdą się osoby znające język polski , dla tych z mniejszą znajomością http://pl.wiktionary.org/wiki/to_nie_moja_broszka
"nie moje małpy, nie mój cyrk" - oznacza: „to nie mój interes”, „to nie moja sprawa”.
W moim przypadku z naciskiem: NIE MÓJ INTERES.
magat napisał(a):allam3 napisał(a): NIE MÓJ INTERES.
Dokładnie tak , wszystko sie zgadza,
allam3 napisał(a):magat napisał(a):allam3 napisał(a): NIE MÓJ INTERES.
To ja w kwestii formalnej - chcę się tylko upewnić:
Ty - jako hodowca - zwracasz uwagę mnie, zwykłemu posiadaczowi psa, że sprawa machlojek w legalnych hodowlach i podmiany suk to nie moja sprawa?
Pewnie wiesz co robisz.
allam3 napisał(a):magat napisał(a):allam3 napisał(a): NIE MÓJ INTERES.
To ja w kwestii formalnej - chcę się tylko upewnić:
Ty - jako hodowca - zwracasz uwagę mnie, zwykłemu posiadaczowi psa, że sprawa machlojek w legalnych hodowlach i podmiany suk to nie moja sprawa?
Pewnie wiesz co robisz.
allam3 napisał(a):2kreski - a pytałaś, czy ZK kontroluje hodowle, czy są jakieś niezapowiedziane wizyty?
I jakie sankcje mogą zastosować?
Nie boję się, że mnie ktoś pogryzie - ale jeżeli nic nie mogą to szkoda czasu.
Chciałabym wiedzieć czy ZK może coś zrobić.
kreska napisał(a):2kreski trzymamm kciuki i czekam na potwierdzenie zlozonego pisma i jego tresci, bardzo jestem ciekawa reakcji oddzialu![]()
pozdr
Cefreud napisał(a):http://caveat-actor.pl/miot_s.html
ale np. ten miot budzi moje wątpliwości. Zresztą był omawiany na forum w innym wątku. Z tego co pamiętam ojciec miotu jest po operacji OCD. Z początkowo udzielanych przez hodowcę informacji miał być do kochania ale czytając później forum i wpis potencjalnego nabywcy psiaka którego hodowca poinformował, że pies jest zoperowany i u jego szczeniaków ryzyka wystąpienia OCD nie ma. Dla mnie hodowla straciła nieco wiarygodność, choć lepiej informować niż nie informować wogóle a jak wiemy u dużych chyba tylko HD jest wymagane...
2kreski napisał(a):
Możesz śmiało zadzwonić i sama dopytać.
Rucia napisał(a):halo halo ja też tu jestem!!! :)
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości