A więc trafiło i na mnie w kwestii zakochania ta rasą , po prostu przepadłem

Od pół roku sukcesywnie czytam oglądam itp wszystko na temat mojego Przyszłego psiaka ,były już wywiady z wetami itp przy okazji kontroli z psem moich rodziców,wszyscy mi odradzali zakup akurat tej rasy ze względu na choroby i koszty utrzymania (każdy wet ogólnie bardzo odradzał ) ,ale na nic to się zdało decyzja zapadła chyba własnie na samym początku !!!! Piszę to ponieważ chciałbym się poradzić uzyskać więcej info w paru kwestiach gdyż chce aby była to decyzja bez niespodzianek ,a wiec zaczynamy :
- Schody Schody !! ?? to jest bardzo trwożąca mnie informacja

- Kwestia wyboru hodowli,wiem ze było tu już milion razy i czytałem już wiele (całe forum już przeczytałem

- Odnośnie hodowli znalazłem aktualny miot w hodowli Rokada która ma pochlebne opinie na ty forum , z tego co widziałem są szczeniaki i jeden półroczny ( nie wiem czy jeszcze wolny,ale nie tylko tu widziałem tego typu ogłoszenia ) ; i tu pytanie jak to jest z takimi "większy" czy nie za jednak trochę za późno ,chodzi o to że ze względu na to iż żyją dość krótko no i pół roku przynajmniej dla mnie robi różnice :) Chodzi mi o to czy czasami nie lepiej takie większe gdyż w tedy mamy pewność wyeliminowania pewnych chorób itp
Uffff chyba najdłuższy post jaki w życiu napisałem :) wiem ze pytania mogą być powielone ale chciałem mieć to juz w jednym poście niż skakać po tematach :) liczę na wyrozumiałość i odp
Hmmm póki co to chyba na tyle na resztę pytani odp juz znalazłem po lekurze całego forum