Niedawno wróciliśmy z wypadu nad jezioro. Ale od poczatku-psy się polubiły, tzn. Draka jest wyrozumiała, ale czasami trochę poustawia go, a on ma to gdzieś, w tym sensie, że nie boi się, ale robi, co każe. Pozostali kumple też polubili. Powinien nazywać się BraveHeart, bo jest baaardzo odważny, kieruje się sercem, a nie rozumkiem, np. w Przewięzi, tam, gdzie byliśmy wchodzimy zazwyczaj przez taras, który jest na wysokości ok. 1,2m - 1,5 m. My po schodach, a on - oczywiście żeby było szybciej, po prostu wskoczył na niego. Inny przykład - kolega siedział pośrodku tych schodów, jakiś hałas był przy bramie i trzeba było "natentychmiast" lecieć pod bramę. Żeby było szybciej po prostu przeskoczył przez kolegę, tak więc był na wysokości ok 2 m nad ziemią. Że nic mu się nie stało. I on tak ma. Pewnego dnia staliśmy na pomoście , on na lince. I co z tego, kiedy jakiś obcy pies pędem przebiegł obok - wszystkie psy nasze pogoniły za nim, to i on. Tyle, że tylko przez sekundę myślałam, czy zaprzeć się z linką, czy puścić. Ale on ma taką siłę, że nawet nie próbowałam i puściłam go. Tyle, że psiunio zawsze pilnuje się nas albo naszych psów. Oczywiście przytulanie cały czas. Już zapoznał kolegów, zresztą bezkonfliktowo, bo on wszystkich kocha. Ale jak w pewnym momencie - w uwagi na jedzenie na stole kolega Majki, beagel zresztą, próbował go podporządkować, to gówniarz nie dał się, odszczekiwał równo.
Kupy już w porządku- konsystencja bardzo dobra, apetyt taki sam, czyli zjem wszystko, co się da do pyska włożyć.
Ale już wie, że musi usiąść, zanim dostanie jedzenie. To opanowało trochę jego emocje.
Zero kondycji; jak byliśmy na pierwszym psim sp[acerze z jego kumplami, to po 1 km już wracałam, bo powłóczył nogami. Faktem jest, że było ciepło, a one tego nie lubią.
Na łózko jeszcze nie ma wstępu, bo Draka nie wpuszcza.
No i duży sukces - codziennie budził mnie o 5.30, a dzisiaj TO JA go obudziłam o 6.40, hahaha.
A na koniec dzisiejszych opowieści - obecnie nazywa się PIRAT, niezwyciężony, odważny pogromca świata. Reaguje na imię pozytywnie. Chyba mu się podoba.
Obrazek został zmniejszony.
Obrazek został zmniejszony.