Moderator: annasm
ANDY9 napisał(a):matka Dalia , hodowla Borchachalnia , ojciec to Zachar z Czandorii . Czandoria to dosyc znana hodowla , przewija się na forum .
2kreski napisał(a):To nie jest z reszta pierwszy pies sprzedany przez nich do pseudohodowli na rozmnazanie , ech
Daria + Chila i Luna napisał(a):a może poszukaj za granicą?? niestety ale zauważyłam, że w czechach u dużych bardziej dbają o zdrówko robią więcej badań, dodatkowo mają bonitacje a nawet niektóre kluby robią badania dna na rodzicielstwo, więc masz pewność po jakich rodzicach jest dany pies, u nas to jeszcze różnie bywa... my mamy psiórka z czech, wiadomo nikt gwarancji zdrowia ci nie da, bo niek nie jest stanie, ale zawsze większa szansa.
allam3 napisał(a):2kreski napisał(a):To nie jest z reszta pierwszy pies sprzedany przez nich do pseudohodowli na rozmnazanie , ech
Mam rozumieć, że masz dowód, iż hodowcy z Czandorii świadomie sprzedają psy do pseudo "na rozmnażanie"?
allam3 napisał(a):2kreski napisał(a):To nie jest z reszta pierwszy pies sprzedany przez nich do pseudohodowli na rozmnazanie , ech
Mam rozumieć, że masz dowód, iż hodowcy z Czandorii świadomie sprzedają psy do pseudo "na rozmnażanie"?
allam3 napisał(a):Większość pseudo chwali się, że "po rodzicach z rodowodem..."
Ale Ty z pewnością uważasz, że inni to nie wiedzieli, ale akurat ta hodowla...
Miałaś pecha, fakt (chyba). Jednakże Twoja Coco nie jest jedynym psem z Czandorii, nawet tutaj na forum.
2kreski napisał(a):Naprawdę nie róbmy wody z mózgu przyszłym kupującym!
allam3 napisał(a):2kreski napisał(a):Naprawdę nie róbmy wody z mózgu przyszłym kupującym!
Właśnie, dokładnie o to mi chodzi.
Robisz regularną nagonkę na hodowlę. A ja mam psa z tej hodowli, i nie tylko ja. Mam wspaniałego, mądrego psa, który skończył 6 lat i ani razu nie chorował. Poza "mankamentem" z sierścią nie mam się do czego przyczepić, a i ta sierść nie bardzo mi przeszkadza. I nie pasuje mi, żeby ktoś później powiedział: "A to Twój pies jest z TEJ hodowli?"
Nie wiem, czy kolejnego psa kupiłabym w Czandorii. Jeżeli będą po linii Bohuna to najprawdopodobniej tak, bo takie mnie się podobają, krępe. Nie podobają mi się te smukłe, co to przyszła na nie moda.
Byłam w Czandorii, warunki widziałam, nikt mi psa nie wciskał, debilem nie jestem, kupiłam co chciałam. Więc przestań robić ludziom wodę z mózgu, bo Ty jesteś niezadowolona ze swojego psa.
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości