Moderator: annasm
ANDY9 napisał(a):Właśnie z takich mniej więcej powodów mam dylemat żeby dobrze zakupic psa . Nie jest sztuką zapłacić za psa 3500- 4000 zł tylko zastanawiam się czy jest sens skoro gwarancji zdrowia ani wyglądu dorosłego psa nikt nie da .Psy z np. Czandorii nie przypuszczam żeby były tanie, a też zdania sa podzielone .
Mój sąsiad posiada hodowlę psów , zarejestrowaną , dba o psiaki , w odpowiednim czasie szczepi i odrobacza itd ale na wystawy nie jeździ . Jest to mała hmmm trudno nazwać hodowla ( jedna suczka - miot raz do roku ) Czy to znaczy, że jest pseudo-hodowcą ???? Sprzedaje zazwyczaj taniej niż te bardziej znane hodowle ale czy to znaczy , że jego psy są gorsze ??? Ma kontakt z nowymi rodzinami i wszystkie pieski z miotów maja się świetnie :)
Im więcej czytam na temat hodowli tym bardziej głupieję !!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
magat napisał(a):ANDY9 napisał(a):Właśnie z takich mniej więcej powodów mam dylemat żeby dobrze zakupic psa . Nie jest sztuką zapłacić za psa 3500- 4000 zł tylko zastanawiam się czy jest sens skoro gwarancji zdrowia ani wyglądu dorosłego psa nikt nie da .Psy z np. Czandorii nie przypuszczam żeby były tanie, a też zdania sa podzielone .
Mój sąsiad posiada hodowlę psów , zarejestrowaną , dba o psiaki , w odpowiednim czasie szczepi i odrobacza itd ale na wystawy nie jeździ . Jest to mała hmmm trudno nazwać hodowla ( jedna suczka - miot raz do roku ) Czy to znaczy, że jest pseudo-hodowcą ???? Sprzedaje zazwyczaj taniej niż te bardziej znane hodowle ale czy to znaczy , że jego psy są gorsze ??? Ma kontakt z nowymi rodzinami i wszystkie pieski z miotów maja się świetnie :)
Im więcej czytam na temat hodowli tym bardziej głupieję !!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
JEZU !, NO TO MNIE POWALIŁO TAK DOBRZE ,że miot tylko raz w roku , a przez ile lat???
Jest taka komedia "Zróbmy sobie wnuka" niestety " Zróbmy sobie pieska" to dosyc częsta sytuacja,
tylko nie komedia
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość