Wiecie a ja myślę że termin wydawania ,maluszka zależy od wielu czynników,
od tego jak zajmował sie nim hodowca i ile czasu mu/im poświęcał na ile maluszek mial kontakt z innymi zwierzętami, ludzmi Kolejna sprawa to charakter pieska jednego można oddać juz w wieku 7/8 tygodni bo jest na tyle kontaktowy i samodzielny że bardzo szybko zaakceptuje nową rodzinę i zmianę jaka nastapiła w jego życiu , inny znowu potrzebuje trochę wiecej czasu na socjalizację ze strony matki. Ja zawsze mówie przyszłym nabywcom że jeżeli to tylko możliwe żeby jak najczęściej małego odwiedzali w hodowli/przyzwyczaja sie od ich zapachu głosu,pewnych gestów po prostu powoli poznają się nawzajem

, miałam nawet takie sytuacje ze maluszek był na godzinkę zabierany do nowego domu, potem na dwie, dwa trzy razy w tygodniu. Wiecie jakie to było fajne ,po pewnym czasie jak przyjeżdzali go wypożyczyć

to własnie ten do nich pędził pierwszy,a jak wracał do nas to znowu reszta pędziała do niego , było ogólne obwąchiwanie i psiowe opowiadanie rodzeństwu przeżyć z kolejnej eskapady do przyszłego domku

.
ja u siebie pozwalam też na odwiedziny gromadki dzieci

.Mam takie zaprzyjaźnione sasiadki które u mnie w czasie jak są maluszki prawie mieszkają

,nie idzie ich do domu wygonić

ale jestem z tego bardzo zadowolona bo maluchy uczą sie wspaniale od prawie rówieśników.

.Aj długo by pisać temat rzeka

.ja moge powiedzieć z własnego doświadczenia że przebywajac z maluszkami wiedzę dokładnie który kiedy powinien pojechać do nowego domku.pozdrawaim ala