Witam,
chciałam na początku wszystkich serdecznie pozdrowić, od jakiegoś czasu z ogromnym zainteresowaniem przeglądam posty na tym forum. A zaczęło się od tego, że zawsze chciałam mieć psa, tzn. miałam kiedyś teriera Fida, żył 12 lat i wspominam go do dzisiaj z łezką w oku.
potem wyszłam za mąż, mam synka i pracuje daleko od miejsca gdzie mieszkam, więc nie chciałam brać psa bo biedak by sobie ogon z rozpaczy odgryzł sam w mieszaniu.
No ale czasy się zmieniły. Wybudowaliśmy dom, teraz go kończymy i nawet mój chłop się śmieje ze ten dom nie dla nas tylko pod psa.
Przeglądałam rasy bo chciałam psa świadomie wybrać i jak zaczęłam czytać o berneńczykach stwierdziłam, że to pies dla nas.
Chciałabym z Wami po korespondować żeby dowiedzieć sie czegoś więcej. najważniejsze jest dla mnie upewnienie się ze pies ten będzie u nas szczęśliwy, że to pies dla nas. Daleka jestem od wzięcia psa, który w ogóle do nas by nie pasował, a my do niego.
Sumując mamy dom, ogródek też będzie, mamy 5 latka w domu i tu jest ten najważniejszy aspekt: muszą mieć możliwość zaprzyjaźnienia się, tzn. chciałabym żebyście napisali jak pieski funkcjonują z dziećmi. Jest jeszcze jeden poważny myśle problem - nie ma nas ok 8 h dziennie w domu. Już mi szkoda tego psiaka?
Co myślicie? poradźcie proszę czy to dobry pomysł nie chciałabym wziąć psa z czystego egoizmu, chcę, żeby miał u nas dobrze.
pozdrawiam Wszystkich serdecznie,
mamafilipa