Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co to znaczy wystawa "CRUFTS" ? Bo się zastanawiam o co w tym chodzi, czemu zgłoszenia są takie drogie...
Pozdrawiam forumowiczów
Moderator: Aga-2
Martucha napisał(a):Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co to znaczy wystawa "CRUFTS" ? Bo się zastanawiam o co w tym chodzi, czemu zgłoszenia są takie drogie...
BTW sama 'uznawalnośc' ras na Cruft to ciekawy temat - rozmawialem o tym na swiatówce w przedstawicielką Crufts'a, bo nominację dostał pies rasy której tam nie uznawają...
Hmm, no to nie wiem bo np. Landseer sprowadzony na wyspy został 'uznany' (jego rodowód FCI itd) przez KC ale do Cruftsa rasa nie ma prawa.Olga napisał(a):Dzani - CRUFTS uznaje z tego co wiem wszystkie te rasy, ktore uznaje Brytyjski Kennel Club, bo to ich flagowa wystawa. Ich lista uznanych ras nie rozni sie od listy ras uznanych przez KC.
Nie rozwiązuje się. To był ewidentny błąd organizatorów światówki w Poznaniu. W takim wypadku wystawiona nominacja jest nieważna :( i można se ją zaszklić.Olga napisał(a):A swoja droga co Ci ta przedstawicielka powiedziala a propos tego problemu? Jak sie rozwiazuje takie nominacje?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości