Moderator: annasm
Anna Rozalska napisał(a):Czego się nie mówi aby tylko sprzedać szczeniaka.
Guard napisał(a): nie rozumiem jak można jako hodowca skazać szwajcara na mieszkanie!
Magda napisał(a):Guard napisał(a): nie rozumiem jak można jako hodowca skazać szwajcara na mieszkanie!
Mój został "skazany" na mieszkanie. Kilka godzin w ciągu dnia spędza na spacerach, biega luzem po polach, łące, lesie, szaleje z innymi psami. Często bywa nad rzeką, jeziorem. Czasami zostaje sam w domu, ale wtedy zazwyczaj po prostu śpi. Nigdy niczego nie zniszczył. Tess świetnie to napisała, że jak przeniesie się na wieś, to będzie mogła czasami rano wypuścić psiaki, żeby sobie same pobiegały a na spacer iść z nimi po pracy. I to jest ogromny plus mieszkania w prywatnym domu, plus dla właściciela. Bo mój "skazaniec" też ma poranną porcję biegania, tylko że ze mną (nieważne, że pada deszcz, śnieg i jest szósta ranomy idziemy na spacer). Gdybym ja miała hodowlę i szczenięta, to przede wszystkim patrzyłabym na to jakimi ludźmi są przyszli właściciele, ile czasu i miłości poświęcą psiakowi, a nie na to czy mieszkają w bloku/kamienicy/domku z ogródkiem, bo tego ostatniego psy bywają czasami tylko ozdobą... (żeby była jasność, nie mówię tutaj absolutnie o forumowych psiurach, bo tym akurat na pewno ani spacerów ani ludzi do kochania nie brakuje
) Ale ja byłabym daleka od generalizowania po prostu... w mieszkaniu się męczą, w prywatnym domu mają super.
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości