Zuzanda napisał(a):Ewa a kto to jest Jey![]()
![]()
![]()
![]()
Czy ja przegapilam czy nie bylo jakos wzmianki o nowym domowniku![]()

Moderator: Halina
Zuzanda napisał(a):Ewa a kto to jest Jey![]()
![]()
![]()
![]()
Wanda napisał(a):Zuzanda napisał(a):Ewa a kto to jest Jey![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A ja GO widziałam i tuliłam ha, ha na wystawie w Rzeszowie.
JagOOdkaxd napisał(a): ci od których będzie szczeniak tak właśnie był wychowany i tyle razy co tam byłam nie widziałam u suczki żadnej agresji i pies jest dobrze wychowany, nie jest lękliwy, jest po prostu wspaniały i kochany!![]()
![]()
Kola napisał(a):Sylwiaczek zdziwiłabyś sie gdybyś sie dowiedziała ile hodowców trzy,ma psy w kojcach - a gdy sie ma po kilkanaście psów to ciężko jest je trzymać w domu.
JagOOdkaxd napisał(a):a jeśli chodzi o historie rasy to są to psy powórkowe!
JagOOdkaxd napisał(a):Mam już wybraną suczke, która za około miesiąc będzie miała cieczke i będe czekała za szczeniakami i wybierzemy jedną suczke i około wakacji będzie u nas:))
sylwiaczek napisał(a):zastanówcie się nad kupnem kaukaza czy może rottweilera albo dobermana czy pitbulla one świetnie nadają się do twojego opisu aby wzrastać w kojcu a poza tym nikt nie będzie miał odwagi wejść na wasze podwórko jak taki zwierz będzie pilnował terenu, tylko potem uważajcie żeby taki pies nie zagryzł jednego z domowników, bo takie mogą być skutki waszej decyzji.
Ula napisał(a):sylwiaczek napisał/a:
zastanówcie się nad kupnem kaukaza czy może rottweilera albo dobermana czy pitbulla one świetnie nadają się do twojego opisu aby wzrastać w kojcu a poza tym nikt nie będzie miał odwagi wejść na wasze podwórko jak taki zwierz będzie pilnował terenu, tylko potem uważajcie żeby taki pies nie zagryzł jednego z domowników, bo takie mogą być skutki waszej decyzji.
Sylwiaczek... Nie zgodzę się z Tobą. Kaukaz nie nadje się do kojca, ponieważ jest to pies przestrzeni, łąk i bezkresnych pastwisk Uralu. Zamknięcie u tego psa powoduje coś w rodzaju klaustrofobii.
Rottweiler jest psem rodzinnym tak samo jak bernuś, będzie męczył się w kojcu.
Doberman i pitbull są psami krótkowłosymi, a do tego niezwykle uczuciowymi psami "jednego pana". Mam dobkę i widzę, że ona jest jeszcze bardziej "uzależniona" od człowieka niż berneńczyk. Również amstaffy i pit bulle to przytulanki chcące spać w łóżku pod kołdrą. Miałam amstafy u siebie, kochane psy.
Poza tym krótkowłose (bez podszerstka) psy nie mogą spać w budzie, jest to zakazane.
sylwiaczek napisał(a):Skąd biorą się przypadki kiedy to pies ciężko pogryzł swojego właściciela czy nie daj Boże zagryzł dziecko lub dorosłą osobę? Właśnie stąd, że psy są bite, uczone agresji i izolowane w kojcu a potem
sylwiaczek napisał(a):są tego takie tragiczne skutki
Powrót do Berneński Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość