wydawało mi sie ze juz dojrzelismy do tego zeby otwarcie mówic o powstaniu klubu, o przeciwnościach.nie obrazajcie sie prosze o kazde słowo, nie bierzcie pojedynczych słow tak bardzo do siebie!
Moderator: marieanne
Klub jest organizacja KONTROLUJACA hodowcow, a tego wiekszosc hodowcow nie chce. I dopoki to nastawienie sie nie zmieni, nie bedzie w Polsce klubu z prawdziwego zdarzenia.
P.S. Chyba nie sadzisz, ze ktorykolwiek z hodowcow da sobie cos powiedziec przez czlonka klubu, ktory ma pierwszego czy drugiego bernenczyka w zyciu?
Asia, swiete slowa i dlatego to jest tak przerazajace. Nie doczekamy sie klubu
jest po prostu w dychę. (można by jeszcze parę rzeczy dodać ale nie o to tu chodzi). Poza tym przypominam wszystkim którzy nie wiedzą, że w tych złożonych deklaracjach są także deklaracje innych hodowców.już dawno opowiedziałam sie za jego powstaniem ale jak na samo dzień dobry czytam że hodowcy się boją -wiesz czego tak naprawde sie boje jako hodowca . Zeby moja sunia szcześliwie urodziła i żeby maluszki zdrowo się rozwijały, żebym znałazła każdemu dobry szczęsliwy dom , żeby człowiek który zabierze go do swojego domu był moim przyjacielem na dobre i na złe a nie tylko na dobre. żeby ludzie potrafili liczyć nie tylko pieniądze które mi zapłacą ale także pracę,zamiłowanie i co najwazniejsze żeby klub ludzi łącZył a nie dzielił , bo dla mnie klub powinien pomagać wspierać, uczyć organizować wspolne spotkania a nie być tylko straszakiem bo chyba nie o to w tym wszystkim chodzi.
Pięknie! Przy takim podejściu do sprawy, bez konkretnych propozycji może powstać tylko jakieś kółko zainteresowań, ale na pewno nie Klub Rasy. Nie wystarczy 'kilku zapaleńców' (za których przemówiła Ania Gd [bez urazy] ) niestety NIE WYSTARCZY. Ba, nie wystarczy nawet 100 zapaleńców! To już było wałkowane ale przypomnę kilka ważniejszych aspektów:Jeszcze nikt nic nie zrobił a już kilkoro zapaleńców dostało kubeł zimnej wody na głowy.
Jeżeli ktoś jest przeciwko jakimś inicjatywom
to niech siedzi cicho i pozwoli działać innym, i niech nie przeszkadza.
Jak się komuś pomysł nie podoba to się po prostu nie zapisze.
Nikt nikogo na siłę i za uszy wciągał nie będzie.
Dżiani napisał(a):- musi powstać grupa inicjatywna, która do pierwszego walnego będzie kierować 'akcją'.
- w tej grupie MUSZĄ się znaleźć wpływowe osoby aktywnie działające w ZK i sędziowie kynologiczni 'przychylni' powstaniu klubu.
- klub MUSI powstać przy którymś z oddziałów ZK więc trzeba aby ten oddział był BARDZO przychylny powstaniu klubu
Bernerin napisał(a):P.S. Male sprostowanie: Klub Rasy nigdzie nie jest instytucja dobrowolna - kazdy, kto chce hodowac MUSI wstapic do Klubu Rasy. Jedynie czlonkostwo milosnikow rasy jest dobrowolne.
Powrót do Klub Szwajcarskich Psów Pasterskich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość