agapi napisał(a):Ja tak czytam te posty i analizuje to co tu mówimy no przychodzi mi jeszcze jedna rzecz do głowy...
Moim zdaniem wiele ludzi kupuje psy z pseudohodowli gdyż zakup psa jest całkowicie nie przemyślany i przeprowadzany w tępię ekspresowym...podejmują decyzje o zakupie psa a za tydzień już go mają...
nie próbują nawet niczego dowiedzieć się o rasie nie czytają nie pytają...
przecież w każdej książce na temat jakiejkolwiek rasy jest wzmianka o tym jak ważny jest rodowód i czym jest tak naprawdę!
Ciekawa jestem czy chociaż 1/100 z tych osób które mają berna bez rodowodu przeczytała choć jedną książkę na ten temat?!
Osobiście szczerze wątpię...
Niestety nasze wspaniale społeczeństwo poza tym że kocha podróbki to jeszcze jest nieodpowiedzialne i kupuje psy na hurrra
później mamy pełne schroniska i psy poprzywiązywane do drzew w lesie...
AT napisał(a):Polsce psy w typie jakiejś rasy wcale nie sa kupowane przez ludzi biednych
Hekate napisał(a):niewiem dokładnie o jaką tematykę książki co chodziło
Hekate napisał(a):prosze nie przyklejaj mi tak łatwo etykietki osoby nieodpowiedzialne
marzena napisał(a):Tam jest sporo błędów (ortograficznych, gramatycznych, stylistycznych)... Jeśli to ma zostać dokądkolwiek wysłane, to nie w takim kształcie. Intencje wspaniałe, pomysł dobry, zapał ogromny, wykonanie niedoskonałe...
Konieczne są poprawki.
Bez urazy
AT napisał(a):
jeszcze poruszając kwestię finansową to z moich obserwacji wynika, że w Polsce psy w typie jakiejś rasy wcale nie sa kupowane przez ludzi biednych - tylko takich co mają pieniądze i chcą sobie jeszcze jedną ,,ładną zabawkę" kupić.
Vel_Pan_Rekin napisał(a):Asia - nie wiesz jak to jest? Bo im pies do koloru elewacji pasuje
Agusia napisał(a):jest jeszcze motyw "mody" na daną rasę...
Vel_Pan_Rekin napisał(a):To się popastw, a potem możesz wysłać mi. Zerknę, jeśli chcesz
Powrót do Akcje na rzecz zwierząt
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości