anula napisał(a):Ja też. Moja Sawa po wizycie u groomera łysa. Niby czesana wcześniej przez nas, ale u groomera wyszło drugie tyle. Zostały jej praktycznie te dłuższe kudły i to przed wystawą. Zuza czy ten podszerstek powinno się trymować przed wystawami czy zrobiliśmy to przedwcześnie? Groomerka jak pomacała Sawę z kuper i na szyji to się za głowę złapała ile tego zostawiliśmy, ale potem to ja się zdziwiłam, że mi pół psa zostało!
Anna Rozalska napisał(a):Właśnie w tych salonach dla psów trochę trzeba uważać. Za każdym razem proszę groomerkę aby nie trymowała Lamii za uszami a ona zawsze mówi, że tylko troszeczkę. W rezultacie wychodzi prawie łysa. Potem na wystawie w opisie ma wpisane: duza, mocna suka z małą głową.
Hekate napisał(a):Dzisiaj przyszedł mi zamówiony trymer polecony przez Zuzę, rewelacja, Zuzo dziękuję, tyle sierści to ja w życiu z niego nie wyczesałam, a już widze że będzie miał bardzo gęste futro więc naprawdę się przyda. Mam wiele pytań może znacie jakieś ciekawe stronki o trymowaniu, a przede wszystkim jestem ciekawa czy tym trymerem to ja tylko wyczesuję zbędne futro, przeżedzam, czy troche ścinam. Czy z tym trymerem mogę przesadzić i zrobić z psa łysolca
Hihi dzięki Wando rzeczywiście szwajcara z berna nie chcę zrobićale może na lato nie było by takie złe, miałby chłodniej
![]()
![]()
Powrót do - Czesanie czyli szczotki, grzebienie, trymery itd
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości