Sędizowała Angielka albo po słowacku 'Angliczanka'

Pod koniec wystawy mówiła już w 3 językach: angielskim, niemieckim i słowackim
Bardzo sympatyczna i miła kobieta, nigdy nie spotkałam jeszcze
takiej sędziny. Cierpliwa i widać, że uwielbia psy.
Nuśka przywitała słowami "Wonderful dooog!
Wygłaskała, wymiziała
Opis dostaliśmy bardzo fajny, aczkolwiek trudno go było odczytać
Strasznie sie cieszę z tej 4. lokaty! Szczerze, to nie spodziewałam się niczego więcej po tym jak zobaczyłam jakie psy mamy w stawce.

Pogoda była super, aż za super

Strasznie przygrzewało słońce, a miejsc zacienionych jak na lekarstwo. Psiaki mogły zejść z ringu po opisie i poczekać gdzieś w cieniu na ostateczne porównania i wybór lokat.
W naszej klasie [otwartej]
1. Ördoghegyi-Berni HONDA CAC, Zw. Klubu, BOB!!! Jaki pies śliczny! Z świetnym ruchem, naprawdę cudownym. Aż miło było popatrzeć jak biegnie po ringu. Mogłabym patrzeć i patrzeć. Oj należało sie mu, należało. Nie duży, mocny pies na krótkich nóżkach, z wielką głową

i niezapomnianym ruchem...
2. Co-Flying Starr from Orsina´s Land wyzej wspominany Kevin. Też bardzo fajne psisko, ogromnie sympatyczny

Wesoły berniś

Na zdjęciach ma ładniejszą głowę, jak dla mnie

ale też super! Też nie należący do tych wielkich berów. Ale wyższy od Hondy. Także bardzo fajny ruch, no ale jak dla mnie Honda bił ich wszystkich na głowę.
3. Maglód-Falvi PLAYBOY To już bardzo duży pies, wybijał sie w stawce wzrotem. Ale proporcjonalnie zbudowany, kątowanie przodu i tyłu super. Taka siła spokoju na tym ringu

Misiu do miziania

Interchampion i Champion Węgier.
4. niejaki
NUGAT ARES Lisi Kąt Na ringu wyróżniający sie głupotą

nie no dobra, koniec żartów

Nie mnie opisywac moje dziecie. Dumna jestem przestrasznie, gdyz Niusław uplasował sie tuż za najlepszymi węgierskimi psami. Pewnie dlatego, że tylko w 1/2 jest Węgrem
W każdym bądz razie wszystkich psów w otwartej było 12.
Bardzo mi miło było usłyszeć na koncu wystawy od Juhasz Istvanne - Anikó [sędziny i hodowczny bernów - właścicielki Nusiowego taty, że na 4 pierwszych lokatach w klasie otwartej stały 4 najładniejsze psy

]
Ogólnie wystawa świetna, psiaki jeszcze lepsze
Znajomi też byli

Bardzo miło mi było sie spotkać z panią Marzeną i panem Bogadanem od duetu Smutkowego

a własnie, Solo uplasował sie na lokacie tuż za nami.

Tak samo wymiziac cudownego Kirusia

Przekochane psie stworzenie

Z Polskich akcentów jeszcze
Tolina CAC i Zw. Klubu!
B.B. Mocny Akord CAC w championach
w championach oceny doskonałe także dla Kehry Lisi Kąt i Jasanki z GP.
I lokata w weternach dla wiecznie młodego Akorda
ODA Lisi Kąt I lokata w "dorastach" [klasie szczeniąt]"wypłosz" zza płotu
i namłodszy akcent
ART DECO Bersett I lokata w klasie baby - urocze maleństwo z świetnym, wiecznie merdającym, długim ogonkiem

niestety zdjęć nie mam za dużo.
Wyniki i foty lokatowych psów powinny sie i tak wkrótce pojawić na stronie słowackiego klubu.