Pewna część nieba nazywana jest Tęczowym Mostem. Kiedy odchodzi Twój pies czy zwierzę, które było szczególnie ci bliskie, udaje się za tenże Tęczowy Most. Ty, zostając po tej stronie powinieneś mieć nadzieję, że jeszcze się spotkacie. Ten wątek jest dla tych naszych przyjaciół co tam już czekają.
Dla mojej Babuni [*][*][*] Kasiu, przedłużyłaś jej życie o kilka lat.Pokazałaś, co znaczy prawdziwy dom. Mozolnie budowałaś jej zaufanie do ludzi... Wiesz, że Luna wkradla się do mojego serca od pierwszej chwili kiedy ja poznałam. Nobliwa Starsza Pani...Od razu nazwałam ją Babunią. Nie da się zapomnieć tych pieknych długich uszu i wielkich oczu w małym cialku, które siedziało mi na kolanach.... Babunia odeszla, by razem z mlodziezą opiekować sie tymi wszystkimi maluszkami, ktore ostatnimi czasy przekroczyły Teczowy Most.
Kasiu jest mi bardzo smutno. Bardzo się cieszę, że miała okazję JĄ poznać i zobaczyć w jej oczach spokój i radość, że ma TAKI cudowny dom i TYLE miłości
O rany tylko mnie nie bylo 2 tygodnie a tu tyle przykrych wieści . dla kochanej Luneczki, Baksika ???- przeciez to dziecko jeszcze bylo i szacownego Kenzo (*) (*) (*) Jestem z Wami kochani
minęło już parę dni ale dopiero teraz nadszedł czas, kiedy mogę tutaj w spokoju, choć ciągle z płaczącym sercem, zapalić świeczkę dla suni, która dała mi pierwsze berneńskie szczęście... kochana Lunko, biegaj szczęśliwie za TM... dla mamy mojego Bosmanka ...(*)...(*)...(*)...