Moderator: Anirysova
MRUCZanka napisał(a):Czyżbyś brała ślub?Gratulacje!! Wszystkiego dobrego!!!
![]()
Poker napisał(a):Rudzielcu drogi( naprawdę masz rude włosy ? bardzo mi się rude włosy podobają)
zafunduj Viperkowi teraz (no natychmiast) obrożę Kiltix lub Preventic oraz zakropl spot - wszystko kupione u weta!
ruudzielec napisał(a):Właśnie wyciągnęliśmy pierwszego kleszczamam pytanie, bo całą zimę Viperek był zakrapiany płynem beaphar, a ostani raz we wtorek ektoparem, ale teraz zastanawiam się czy nie za mało. Na opakowaniu ektoparu pisze 2ml dla psów powyżej 15kg, jeśli mój psiak waży 40kg to powinnam mu zakropić pojedynczą czy podwójną dawkę?
anula napisał(a):Może w tej sytuacji sprawdziłby się np. Frontline w sprayu. Próbowałaś Frontline?
Anirysowa napisał(a):Podobno powinno się zakraplać 1ml na 10 kg, to przy 40 kg zakraplaj dwa opakowania po 2 ml co 28 dni i będzie dobrze
Mika napisał(a): Czy przy obrożach antykleszczowych można stosować jeszcze jakieś środki na skórę ? Czy to bezpieczne ?
Mika napisał(a):Próbowałam i zrezygnowałam ( bo nie działały) z advantixu, fiprexu, frontlinu. W tym roku kupiłam obrożę Kiltex i po 2tygodniach stosowania dziś znalazłam opitego kleszcza. Co jeszcze mogę zrobić? Czy przy obrożach antykleszczowych można stosować jeszcze jakieś środki na skórę ? Czy to bezpieczne ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości