Moderator: annasm
Gapcio napisał(a):Z tej historii morał płynie: umowa, i to szczegółowa. Ocena malucha u fachowca natychmiast.
marzena napisał(a):A ja się cieszę, że Ania Gd napisała jasno i wyraźnie to, co wielu z nas myślało na ten temat, choć ujmowało rzecz delikatnie.
alicja napisał(a):.... uczciwie nabywcom mówiłam o wadach ....
Ania Gd napisał(a):alicja napisał(a):.... uczciwie nabywcom mówiłam o wadach ....
I to jesteś cała Ty Alu.
I to jest sedno sprawy.
Ola napisał(a):...../fragment listu Hodowczyni Pani Agnieszki Barańskiej/
...Prosze zwrocic uwage, ze pies rasowy to nie tylko wyglad, ale i gwarancja odpowiedniego charakteru typowe dla danej rasy, bez zadnych odchwian ..............
alicja napisał(a):Moge sie tylko modlić żeby jak to gdzieś Ania kiedys napisała starczyło mi zdrowia sił pięniędzy i włąsnie tej emocji związanej uczuciowym łancuszkiem z miłoscią i i pasją do zajmowania sie tym co kocham co daje ludziom radość .
Ania Gd napisał(a):Hodowca powinien poczuwać się do odpowiedzialności za własne decyzje (dobór hodowlany).
I to jest właśnie ETYKA w hodowli.
Czyli innymi słowy "zwykła ludzka przyzwoitość".
santa napisał(a):a tak na marginesie.... jezeli u duzego szwajcara urodzi sie szczeniak z dluzsza siercia to czy jest to mozliwe, tak jak twierdzil hodowca, ze siersc stanie sie pozniej krotka?
Agnieszka napisał(a):Dla zainteresowanych to był pierwszy miot duzych szwajcarów u Agnieszki
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości