Nie wiem czy czekać aż jej minie, czy gotować

Co robić??
Moderator: Anirysova
AT napisał(a):... Nie jestem hodowcą, nie wiem jak to jest po porodzie ale zrobiłabym suce badania choćby po to żeby wiedzieć czy szczeniaki ,,nie wyssały" z niej za bardzo czegoś co mogłabym szybko w diecie jej uzupełnić. Zachęcam do zrobienia profilaktycznych badań krwi i moczu
Busola napisał(a):Hmmm, Irek, Twoja nonszalancja mnie powala![]()
...swoją droga, sądziłam ze hodowcy robią podstawowe badania sukom po ciąży i porodzie niezaleznie od kondycji(ja zrobiłam sobie po ciąży, dlaczego miałabym suni tego odmówic), przykro ze jednak są tacy co nadal bagatelizują potrzebę badań podstawowych.
Tylko siąść i płakać
AT napisał(a):No ale moja suka nie jest hodowlana to jej się może zdarzyć chorować...
Dżiani napisał(a):AT napisał(a):... Nie jestem hodowcą, nie wiem jak to jest po porodzie ale zrobiłabym suce badania choćby po to żeby wiedzieć czy szczeniaki ,,nie wyssały" z niej za bardzo czegoś co mogłabym szybko w diecie jej uzupełnić. Zachęcam do zrobienia profilaktycznych badań krwi i moczu
Jasne. Ja bym jeszcze jej pobrał wycinek z jelit bo przecież jadała kupy maluchów i perystaltyka jest pewnie zachwiana. Zrobił RTG stawów bo przecież mogła se je nadwyrężyć jak nosiła tyle maluchów no i EKG+USG serca bo przecież rozstanie z maluchami mogło wywołać jakieś arytmie
A tak poważnie to jest to normalne, że jak suka przestaje karmić to je duuuużo mniej. I nie podstawiaj jej już do małych żeby się jak najszybciej 'wyciszyła' bo inaczej laktacja nie zaniknie i będzie Ci dochodziła potem do siebie pół roku albo więcej. 37 kg to mało ale nie tragicznie bo jak ona 'tak ma' to już na to nic nie poradzisz.
Powrót do - Ciąża i jej przebieg. Poród i pierwsze dni po porodzie. Opieka nad suką i szczeniętami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość