Moderator: Anirysova
Poker napisał(a):przez ulubione
Jeśli chodzi o ogłoszenie ze mój pan może sprzedać szczenięz metryką lub bez, to było to ogłoszenie zapowiadające planowany miot i gdyby zdarzyło się tak ze w miocie tym urodziłby się piesek wadliwy (niewystawowy) i trafiłby się chętny do kupienia takiego pieska bez metryki np. do kochania czy do chorego dziecka, to myślę ze mój pan ma prawo sprzedać takiego pieska na życzenie klienta bez wydania metryczki,za mniejsze pieniądze a nawet wydać za darmo!
Bruce teraz we mnie "szybkowar się zagotował " czytając Twoje usprawiedliwienie "z metryką , lub bez "
Co cie przeszkadza wydać 22 zł na metryczkę , nawet jak twierdisz psina nie jest wystawowa, i przez to szukasz kochającego domu dla niej ...!
AniRysTeam napisał(a):Czy nie uważacie, że ZK powinien też robić jakieś kursy dla przyszłych hodowców, z podstaw genetyki, doboru hodowlanego, z wiedzy o rozrodzie suk, regulaminów związkowych?
Ale się rozmarzyłam...
Ewelina napisał(a):nie ma usprawiedliwienia "bo nie wiedziałem, nie znałem zasad regulaminu" mając dwuletniego psa, bodajże cztero, lub nawet pięcio letnią sunię, wizytować wystawy, odchowując drugi miot szczeniaczków, Żyjąc w dobie internetu i mając telefon kontaktowy pod ręką do Zkwp ,hodowcy... sorki , nie dla mnie takie bajki
AniRysTeam napisał(a):Czy nie uważacie, że ZK powinien też robić jakieś kursy dla przyszłych hodowców, z podstaw genetyki, doboru hodowlanego, z wiedzy o rozrodzie suk, regulaminów związkowych?
Kasia napisał(a):inną sprawą dla mnie jest jesli wyraźnie się ktoś tam umawia z hodowcą, ze się na wystawach nie będzie pokazywał - nie i już....to mimo, iż myślę inaczej to taka sytuacja jest dla mnie naciąganiem hodowcy na niższą kasę i niedotrzymaniem umowy.
Powrót do - Ciąża i jej przebieg. Poród i pierwsze dni po porodzie. Opieka nad suką i szczeniętami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości