Cześć,
Nie ma zdjęć bo Bossowie bardzo ciężko pracowali czesząc trawę. Czesali ją raz w tę stronę raz w tamtą a jak wyczesali, to zaraz leciała woda z nieba i ją moczyła, to potem znowu czesali aż wyschła. W kończy uczesali ta trawę jeszcze raz, a te kłaczki co wyszły (strasznie linieje ta trawa) zebrali na psiej-czepce i zawieźli do domu do stodoły.
Ale pewnie nie wiecie co to jest psia-czepka. Jest to takie coś na kółkach, co się zaczepia do samochodu i co Bossy biorą na pole, gdzie czeszą trawę. Do tej psiejczepki można uczepić pieski i one wtedy wchodzą pod psiączepkę i tam jest chłodno. Tak mi wytłumaczyła Kelly. Bo na początku jak mnie uczepili do tej psieczepki to darłam pychola, ale Kelly powiedziała, ze ma być cicho i mam przestać siedziec na słońcu bo tylko głupie psy siedzą na słońcu. Pod psiączepką jest fajnie jest zimna woda i można Kelly memłać ucho, bo nie ma gdzie uciec.
Byliśmy znowu u weta i mnie miział i miział i mu się moje tylne łapki podobały bardzo. Strasznie miziasty ten wet. A potem jak się rozgadał to mnie asystentka miziała i miziała i mówiła „podaj łapę” więc jej dałam, a potem mi naciskała na pupkę mówiąc „siad” a ja nic nie kumałam, ale Bossowa się odwróciła do nas i mówi „jej to trzeba powiedzieć ‘sit’”. Jak to usłyszałam to od razu usiadłam, bez żadnego jakiegoś tam naciskania. A potem Bossowa mi powiedziała, zeby wejść na wagę i waga pokazała 9,2 kg. Jeszcze trochę a dogonię Kelly przynajmniej wagowo, bo w rozwijaniu prędkości to wątpię.
No i jeszcze zaczęłyśmy ćwiczyć „fiknij pieska”. Kelly potrafi to odlotowo ale ja jeszcze nie bardzo, ale robię postępy.
Jutro jedziemy na zebranie nauczycieli w kolegium. Bossowa mówi, ze pójdziemy do kawiarenki gdzie są studenci i studentki, i że mam nie nasiusiać na posadzkę.
Daisy
Pod koniec czerwca, albo początek lipca a następnie przez cały lipiec i cześć sierpnia będą u nas borówki. Wszyscy sympatycy Shepherds Green (warunek konieczny i wystarczający ;) ) będą mogli na niedziele się umawiać i przyjechać i sobie uzbierać nawet bardzo dużo. Takie borówki będą dużo tańsze niż w sklepie no i oczywiście będą bardzo świeże. Przy okazji będzie można zakupić jajka kurze, kacze oraz przepiórcze. Dodatkowe informacje na PW.
Borówkę należy zjadać w ogromnych w ilościach na świeżo, można mrozić robić przetwory, czy kosmicznie smaczny sorbet. W odróżnieniu od innych owoców, borówka ma właściwości [b]przeciwbiegunkowe.
Dojrzewające owoce:

Duża borówka (oczywiście większość jest mniejsza):

Duzo dużych borówek:

Borówka rekordzistka - leży w normalnym kapslu od butelki:

[/b]