Olisia będzie mamą i Misia bedzie mamą czyli mioty M i T

Re: Olisia będzie mamą i Misia bedzie mamą.

Postprzez anula » 2009-07-08, 10:27

Sawa to starsza siostra (po kądzieli) Monia, uwielbia wodę na równi z moim landkiem-Junką zdecydowanie bardziej fizycznie przygotowaną do pływania niż bernuś. Tym sposobem mam dwie wariatki na punkcie wody, nie przepuszczą żadnej kałuży czy błotku :roll:
anula

Ostrzeżeń: 0
Hodowla: Astrolabium

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-07-08, 22:14

Misiu czyli Moro i Magig systematycznie moczą nogi w misce czy wiadrze z wodą a potem spokojnie piją :-D :-D .Urwisy są okropne najlepiej pasuje im dziadek Kazik bo wiadomo pozwala na wszystko.Prezio jest zbulwersowany zachowaniem małolatów , za to Gbrysi pasuje.Wczoraj pojechała do nowego domku Tami.
Jak przyjechala do nas pani Ela z panem Andrzejem Tamarka od razu do niej podbiegła i wpakowała sie na kolana. :-) .Dzis pani Ela dzwoniła mówi ze nie było żadnewgo problemu w podrózy a w nowym domu zachowuje się tak jakby tu była od zawsze. :-D .Bardzo sie cieszę że tami trafiła do domku gdzie ma starszą koleżankę bernenkę Norcie kumpla owczarka niemieckiego i emerytka kundelka.Jedynie on dzis wzgardzil zabawą z Tamarcią-za co został oszczekany przez małolatę.Pewnie bedzie sie wkurzał że zakłóca spokój :-D :-D
może uda się cos podwedzic w kuchni :-D
Obrazek
Obrazek
prezio rozbawiony pomyslał -moja szkoła- :-D :-D
Obrazek
wariacje z dziadkiem Kazikiem
Obrazek
Gabrysia też lubi z panem posiedzieć na kanapie :-) a czemu nie pani ma fotel wiec niech nie marudzi :-D :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
poniewaz jest gorąco wiec lubimy poleżeć na płytkach
Obrazek

Pani Ela wita sie z mamą Tamarki
Obrazek
Obrazek
pani Ela poczestowała Gabrysie smakowitym jedzonkiem
Obrazek
pani Ela z Tamarcią
Obrazek
pora pożegnać spartki
Obrazek
Tamarcia jedzie do nowego domku
Obrazek
Tamaruś teraz mieszka tu - http:/www.nasze kochane bernenczyki :-)
a to jeszcze zdiecie Misia vel Moro :-)
Obrazek
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez iwona_k1 » 2009-07-09, 00:32

Bardzo się cieszę.Tamarcia ma suuuuper domek ;-)
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez maat » 2009-07-09, 01:41

Alu. jak się cieszę, że Tamara będzie u Eli. Lepiej nie mogła trafić!
Elu, dużo szczęścia z małą. :lol:
maat

psy: Souri
Hodowla: Hała-Bała

Postprzez Hekate » 2009-07-09, 09:21

Rośnij zdrowiutko kochana Tamarciu, pani Elu, mam nadzieje ze uda się panią skusić na jesiennego podKrakowskiego grilla ;-)
Hekate

Postprzez Drixon » 2009-07-09, 09:46

uwielbiam relacje ze SpartkoŚwiata .. Pani Elu gratulujemy ślicznej dziewczynki !
Gabi to wcielenie Sarusi ...
Drixon

Postprzez Guard » 2009-07-09, 11:02

Dużo zdrówka dla Tamary, no i mamy nadzieję na dalsze relacje z nowego domku.
Guard

psy: Parwuś, Rota, Scarlett, Winter(*), Moris(*)

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-07-09, 20:53

Bardzo dziękujemy w imieniu Tamarci pani Eli i własnym.Ja tez jestem bardzo szczęśliwa że Tamcia trafiła do pani Eli i pana Andrzeja.Powiem tak nie ma wiekszej radosci dla hodowcy jak śwaidomosć że jego dziecie trafia do ludzi o ogromnym sercu pełnym miłosci i to poczucie że dla przyszłych włąscicieli to nie tylko szczeniak / pies ale pełnoprawny członek rodziny.Bardzo bym chciała w tym miejscu podziekowac wszystkim włascicielom pokolenia spartków za ich ogromną miłosć poświecenie .Pani Nataszo nie ma piekniejszego listu jak ten od pani w którym oprócz opisu wspólnego życia z Monisiem pod jednym dachem były pani słowa napisane sercem-przepraszam że przytoczę ale może sie pani nie pogniewa :-D :-D ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,bardzo pokochałam Monisia,,,,,,,,.Te słowa sprawiły że wiem, czuję że to jest prawdziwy i do konca życia kochajacy dom mojego spartkowego maluszka,,,,,,,,,.
To samo Kasia od Golisia.Ktoś by powiedzial czemu sprzedałaś jej pieska -mieszkanko w bloku,praca a kiedy czas dla psa.Czas dla psa jest od pierwszej chwili ,pierwsze odwiedziny jak sarobenki były jeszcze malenkie potem kolejne-częste wspólne rozmowy ,pytania i odpowiedzi których nigdy nie unikałam a wrecz sie domagam :-) i często powtarzane słowa tu też Kasie przeproszę :-),,,,,,,,,,,, juz sobie nie wyobrażam życia bez Golisia,,,,,,,a jak Goliś ma to sami wiecie nie trzeba mówić :-D ,to widać i można poczytać :-D .
Trudno nie wspomnieć o Asi od Tajruni która dokonała nieomal cudu bo przekonała mamę do takiego wielkoluda jakim jest bernenczyk.Jeszcze w dzień odbioru małej Asia mówiła do mamy ,,,,,,,mamo jeszcze nie wierzę ze zgodziłas sie na takiego psa
:mrgreen: :-) no cóz mamo Asi ja też dziekuje za otwarcie serca na takiego wielkoluda chociaz wiem jaki to obowiążek i odpowiedzialnosć a ile kosztów i wyrzeczeń. :-D :-D
Jest jeszcze na forum pani Asia od Gracji z którą też dosć często rozmawiamy na psio ludzkie tematy Jest Sawcia, o przyjaźni z Anią akuszerką Bodziomisiów mogłabym juz powieść napisać. :-) :-) .Jest Asia z Sabrinką -cudowny pracujący duet i to co nas łaczy to chęć niesielnia pomocy innym,pokazania że bernenczyk to nie tylko pies pasterski czy kanapowy :-D /kanapowy piszę tu wyłacznie o swoich a to zasługa mojego męża :-D moja tez, nie ukrywam bo daje przyzwolenie na takie sytuacje/ale pies pracujacy i do tego kochający ludzi i swoją prace.
wiem rozpisałam sie pewnie nie kazdy dotrwa do końca takiej litanii :-) ale jak dotrwa to dziekuje i nie moge nie wspomnieć tu o Asi.Marku Brombku i Polci.Przecież tak na prawde Brombek był ich pierwszym dzieckiem -Synkiem a że kochał ich ponad zycie to wiem bo do dzis mam zdiecia jak ich witał kiedy musiał na trochę zostać u babci Ali.To jego wieczorne oczekiwanie przy drzwiach wejsciowych na ich powrót i ta nie do opisania radosc kiedy pojawili sie w progu :-D ta ogromna milość w oczach .Zachowywał się tak jakby chcial powiedzieć ,,,,wiedziałem wiedziałem że po mnie wrócicie. :-D :-D ,,,
chciała bym tylko jeszcze powiedzeć ze własnie tacy ludzie dają człowiekowi wiare w to co robi ,są motorkiem napędzającym do tego żeby być coraz lepszym zdobywać wiedze i co najważniejsze być wyczulonym na to komu powierza sie swoją miłosć bo dla mnie sprzedaz maluszków to nie sztafeta kto szybciej sprzeda, czy balast którego musze sie jak najszybciej pozbyć a ogromna psychiczna i emocjonalna odpowiedzialność za długie szczęśliwe lata pokolenia spartków przy boku swoich kochajacych włascicieli
jeszcze raz przepraszam za tak długie wywody ale jestem to winna ludziom którzy pokochali moje spartki tym na forum i tym których tu nie ma a wiem ze kochają swoje spartusie,pozdrawiam i dziękuje, :-) alicja i spartki.
Alicja i Spartki

Postprzez katarina1 » 2009-07-09, 21:57

łezka mi się zakręciła czytając ten piękny post
to dzięki Pani i hodowli oraz ogromnego serca wkładanego w wychowanie maluszków i duzych Spartków,możemy cieszyć się z naszych czworonożnych pociech :-D
katarina1

psy: Lusia Spartańska Osada, Goliat (*)Spartańska Osada

Postprzez iwona_k1 » 2009-07-10, 09:16

Pięknie napisane :-) i wzruszające...
iwona_k1

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-07-10, 17:22

Tamarcia w nowym domku
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:-) :-)
wspaniale zgadza sie z Norcią
a jak jest przygotowana do życia w nowym domu to pewnie dowiemy sie za jakis czas ze strony pani Eli i jej kochanych bernenczyków :-D :-D
powiem tyle,,,,,,,,,,, jada spi i bawi sie jak w zegarku,bez problemów :-D :-D w aucie spią przytulone do siebie albo Tamisia wymysli taka figure że Norcia siada i wzrokiem mowi do panci zeby cos z tym zrobiła :mrgreen: :mrgreen:,,,,,,,,,,,
Obrazek
Ostatnio edytowano 2009-07-10, 22:35 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 1 raz
Alicja i Spartki

Postprzez katarina1 » 2009-07-10, 17:59

:mrgreen:
super dzielna ,"grzeczna" dziewczynka :-D
katarina1

Postprzez Drixon » 2009-07-10, 18:08

żeby wszystkie Bernodzidzie miały takie domki - to chyba marzenie niejednego hodowcy :->
Drixon

Postprzez iwona_k1 » 2009-07-10, 19:45

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
iwona_k1

Postprzez iwona_k1 » 2009-07-10, 23:59

Norcia to bardzo grzeczna sunia i na pewno będzie wiedziała jak edukować Tamisię :-) i będzie dla niej super przewodnikiem
iwona_k1

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-07-22, 14:10

maluszki oprócz nauki pływania :-D uczą sie dobrych manier czyli chodzenia grzecznie na smyczy.Wiadomo ma to swoje dobre i złe strony.Dobre -można poznac nowych fajnych ludzi :-) odwiedzic starych znajomych np Leosia brata mamy ,złe że trzeba grzecznie iść ,nie można popędzić za siedzacym na drugiej stronie ulicy kotem,no ale trudno -jakoś dajemy rade :-) :-)
pierwsze wyjscie poza spartkowo
Obrazek
wiesz brat ,jeszcze nie ruszyłem a juz sie zmęczyłem :mrgreen: :mrgreen:
Moro vel Misiu i Magig
Obrazek
Madzia i Tercia
Obrazek
Obrazek
odwiedziny u Leosia
Obrazek
a to MiS :-D
Obrazek
wiadomo Misiu musi pogadać
Obrazek
i miś zaba
Obrazek
pana but poszedł na podwieczorek :-D
Obrazek
Tercia
Obrazek
i jeszcze wariacje na kanapie
Obrazek
Ostatnio edytowano 2009-07-27, 22:41 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 8 razy
Alicja i Spartki

Postprzez Drixon » 2009-07-22, 14:16

miodzio Kuleczki ... a 'opiekunki' do pozazdroszczenia :mrgreen:
ps.
jakie One wielkie miśki są :shock:
Drixon

Postprzez OlgaO » 2009-07-22, 17:08

Pieknosci a usmiech od ucha do ucha :mrgreen:
OlgaO

psy: Rock'n'Roll Kropla Nadziei

Postprzez Hekate » 2009-07-22, 18:31

rozmażyłam się, aż by się chciało, a tu rok czekania :roll:
Hekate

Postprzez katarina1 » 2009-07-22, 20:01

Miśśśś ale ty jestes fajny gość :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jakie grzeczne kudłacze
:-D
katarina1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 2009