Korek szukał domu i ZNALAZŁ

Szczęśliwe zakończenia - czyli udane adopcje

Moderatorzy: Aga-2, Milla

Re: wakacje zacząć czas

Postprzez AT » 2009-08-11, 23:16

Dziś spotkałam się z Korkiem i jego nowymi Opiekunami. Korek jest bardzo fajnym kontaktowym psem, musi tylko zrozumieć, że ludzi nie trzeba bronić jak niepodległości ;-) . W nowym domu zaatakował koleżankę Syna ale niejako na jej własne życzenie bo podeszła do chłopaka i klepnęła go w ramię. Ja parę razy specjalnie troszkę prowokując psa zrobiłam kilka mocniejszych gestów przy opiekunach ale widać Korek mnie polubił (albo raczej smaczki ;-) ) i nawet nie drgną żeby biec komukolwiek na ratunek. ,,Instrukcje" postępowania z psem domek Korkowy dostał i ja mam nadzieję, że to będzie ostatni dom Korka bo widać, że Państwo chcą pokonać problem i nad psiakiem pracować.
Kciuki i ciepłe myśli w intencji Korkowej mile widziane ;-)
AT

Ostrzeżeń: 0
psy: Mufka (*)

Postprzez starter1 » 2009-08-12, 07:13

Kciuki zacisnięte. Musi się udać. ;-)
starter1

psy: Neska(*), Tija, Ala

Postprzez mirka » 2009-08-12, 07:14

My też nadal trzymamy :->
mirka

psy: ASHANTIA Z CICHEJ GÓRKI

Postprzez daria » 2009-08-12, 09:09

Kciuki trzymam :-),gdy będzie potrzeba Canac jest gotowy
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Roxanka » 2009-08-12, 10:35

Kciuki zaciskamy :-)
Roxanka

psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez Wydra » 2009-08-12, 22:30

Dzwoniła dzisiaj do mnie była właścicielka Korka.była bardzo smutna i załamana z powodu niektórych dziwnych opinii na temat jej postępowania.Chyba a nawet na pewno chodzi o opinie Brożkina.Zdziwiła się bardzo, jak osoby nie znające sprawy od podszewki mogą w ten sposób reagować.Niestety ale w tej kwestii gotowa jestem przyznać jej rację.Jeżeli w ten sposób będziemy reagowali to będzie to jedynie ze stratą dla tych którym podobno chcemy pomagać.Musimy pamiętać o tym , że jeżeli będziemy zbyt ortodoksyjni to Ci co chcą psy oddać,szerokim łukiem będą omijać nasz portal :-( a psy znajdować będziemy na ulicach albo w lasach,tego chcemy?Jeżeli są ludzie którzy muszą oddać zwierzaka i szukają dobrego domu, to im po prostu pomagajmy a nie oceniajmy ,bo ocena nie do nas należy.
Wydra

Postprzez starter1 » 2009-08-13, 07:32

Roma napisał(a):Dzwoniła dzisiaj do mnie była właścicielka Korka.była bardzo smutna i załamana z powodu niektórych dziwnych opinii na temat jej postępowania.Chyba a nawet na pewno chodzi o opinie Brożkina.Zdziwiła się bardzo, jak osoby nie znające sprawy od podszewki mogą w ten sposób reagować.Niestety ale w tej kwestii gotowa jestem przyznać jej rację.Jeżeli w ten sposób będziemy reagowali to będzie to jedynie ze stratą dla tych którym podobno chcemy pomagać.Musimy pamiętać o tym , że jeżeli będziemy zbyt ortodoksyjni to Ci co chcą psy oddać,szerokim łukiem będą omijać nasz portal :-( a psy znajdować będziemy na ulicach albo w lasach,tego chcemy?Jeżeli są ludzie którzy muszą oddać zwierzaka i szukają dobrego domu, to im po prostu pomagajmy a nie oceniajmy ,bo ocena nie do nas należy.

Masz rację Roma. Życie samo ich oceni. Najważniejsza jest pomoc.
starter1

psy: Neska(*), Tija, Ala

Postprzez daria » 2009-08-13, 08:48

Roma napisał(a):Dzwoniła dzisiaj do mnie była właścicielka Korka.była bardzo smutna i załamana z powodu niektórych dziwnych opinii na temat jej postępowania.Chyba a nawet na pewno chodzi o opinie Brożkina.Zdziwiła się bardzo, jak osoby nie znające sprawy od podszewki mogą w ten sposób reagować.Niestety ale w tej kwestii gotowa jestem przyznać jej rację.Jeżeli w ten sposób będziemy reagowali to będzie to jedynie ze stratą dla tych którym podobno chcemy pomagać.Musimy pamiętać o tym , że jeżeli będziemy zbyt ortodoksyjni to Ci co chcą psy oddać,szerokim łukiem będą omijać nasz portal :-( a psy znajdować będziemy na ulicach albo w lasach,tego chcemy?Jeżeli są ludzie którzy muszą oddać zwierzaka i szukają dobrego domu, to im po prostu pomagajmy a nie oceniajmy ,bo ocena nie do nas należy.
AMEN zajmijmy się pomoca a nie oceną ludzi,akurat p.Janina postąpiła jak kochający właściciel ,nigdy nie wiadomo jak potoczy się nasze życie i kiedy będziemy potrzebować pomocy bez oceniania przez innych.PS.Pani Janino Korek jest w dobrych rękach i na pewno będziemy starali się mu pomóc.
daria

Postprzez Brożkin » 2009-08-13, 17:01

Widzę, że absolutnie nie zostałem zrozumiany. Chciałem tylko przelać współczucie jakim obdarzyłem psa. Zawsze żal mi tych biednych istot w takich sytuacjach.
Napisałem nawet takie słowa:
Brożkin napisał(a):"...daleko mi do wydawania sądów. Nie znam sytuacji, nie wiem jak było. Chodzi o to, że Korek to tylko jeden z wielu oddanych psów."

W całej tej sytuacji chodziło mi tylko o psa. Tylko i wyłącznie. Wspomniałem też, że my wiemy, że dla wszystkich tak jest lepiej, ale pies niestety tego nie rozumie... Sam nie wiem po co się tłumaczę, więc szybciutko stąd znikam i nie przeszkadzam w czynieniu dobra. Wrócę jak będę chciał oddać Bonę w dobre ręce. Mam nadzieję, że wtedy zmienicie o mnie zdanie i napiszecie, że jestem kochającym właścicielem.
Trzeba pomagać psom, które tego potrzebują. Sam to czynię i będę to czynił nawet gdybym zdecydował się "omijać szerokim łukiem" forum.

AMEN
Brożkin

psy: Bona, Tobi

Postprzez daria » 2009-08-14, 06:32

Brożkin gdyby każdy tak kochał psa jak Ty to niebyłoby schronisk,psów wywalanych z auta itd,itd.Zamiast się obrażac i znikać z tego wątku pomóż pomagać.Gdy kiedykolwiek zajdzie taka potrzeba czego sobie,Tobie i nikomu nie życzę, a będzie trzeba zwrócić się do forumowiczów o pomoc w szukaniu domu lub jakiejkolwiek formie pomocy dla własnego psa to ja to zrobię i nie będę oczekiwać oceniania i ganienia a wsparcia.To że pies cierpi kiedy traci dom to my ludzie rozsądni,wrażliwi na krzywdę naszych braci mniejszych wiemy ale niestety świat nie jest idealny.Kiedy rodzice się rozwodzą to cierpią dzieci i choć pomimo że rodzice o tym wiedzą to i tak podejmują decyzję o rozwodzie i jest to czasem lepsze rozwiązanie niż życie w niekochającej się rodzinie,podobnie jest z psami w niektórych przypadkach,lepszy nowy dobry właściciel niż stary i nieodpowiedzialny(nie chodzi tu o Korka i jego Panią)Więc nie obrażaj się ,pomóż stworzyć "pomoc szwajcarom"każdy pomysł bądz sugestie się przydadzą.
daria

Postprzez beta » 2009-08-23, 19:47

Co słychać u Korka :?:
beta

psy: Karmel (Aveq z Cichej Górki)(**), Maks

Postprzez ElzaMilicz » 2009-08-23, 20:09

beta napisał(a):Co słychać u Korka :?:

Dobrze słychać. ;-) Więcej opowie Roma. :-)
ElzaMilicz

psy: DONA [Meda], Szila

Postprzez Busola » 2009-08-23, 20:28

Romka, nie daj nam czekać zbyt długo z relacją ;-) :lol:
Busola

Postprzez iwona_k1 » 2009-08-23, 20:37

Tak....Berneńczyk to nie jest pies dla każdego i niestety dalej uważam,że bardziej powinno selekcjonować się przyszłych nabywców i nie roztaczać nad bernusiami anielskiej aury bo czasem mają też różki :-P
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Wydra » 2009-08-23, 21:18

Nowi właściciele Korka są nim po prostu zachwycenie.Szczególnie tym,jak wita ich nawet po krótkiej ich nieobecności w domu.Nigdy wcześniej tego nie znali.Natomiast Korek to tak jak by to był jego pierwszy dom od szczeniaczka.Z tego co wiem to po tych pierwszych incydentach następnych już nie było :lol: Obecni właściciele bardzo do serca wzięli sobie rady jakich udzieliła im Asia{AT} i są mile zaskoczeni taką troską ze strony całkiem obcych im osób.Teraz mam już trochę więcej czasu to w tym tygodniu wybieram się do nich na wizytę po adopcyjną to porobię trochę fotek i może uda mi się namówić ich na nasze forum.
Wydra

Postprzez daria » 2009-08-23, 21:28

To są super wieści :-D ja jadę jutro do schronu w Gańsku więc powiem im żeby go zdjeli z ogłoszeń "właściciele oddadzą"i opowiem im o nowej rodzinie Korka :-D
daria

Postprzez beta » 2009-08-23, 22:14

Pewnie, że czekamy na relacje "nowych właścicieli" .Roma użyj wszelkich argumentów :mrgreen: niech dzielą się z nami Korkiem :mrgreen:
beta

psy: Karmel (Aveq z Cichej Górki)(**), Maks

Postprzez iwona_k1 » 2009-08-23, 22:37

trzymamy kciuki! :-)
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Busola » 2009-08-24, 07:49

bardzo sie cieszę z tych dobrych wieści :mrgreen:

Romka, a jesteś w kontakcie z panią Janiną?
Busola

Postprzez Tańka » 2009-08-25, 12:55

Cieszę się, że Korek dobrze trafił i czekam na dalsze wieści...
Tańka

psy: Yokozuna z Deikowej Doliny (*), Echo mix

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Już w nowych domach