Kciuki i ciepłe myśli w intencji Korkowej mile widziane

Roma napisał(a):Dzwoniła dzisiaj do mnie była właścicielka Korka.była bardzo smutna i załamana z powodu niektórych dziwnych opinii na temat jej postępowania.Chyba a nawet na pewno chodzi o opinie Brożkina.Zdziwiła się bardzo, jak osoby nie znające sprawy od podszewki mogą w ten sposób reagować.Niestety ale w tej kwestii gotowa jestem przyznać jej rację.Jeżeli w ten sposób będziemy reagowali to będzie to jedynie ze stratą dla tych którym podobno chcemy pomagać.Musimy pamiętać o tym , że jeżeli będziemy zbyt ortodoksyjni to Ci co chcą psy oddać,szerokim łukiem będą omijać nasz portala psy znajdować będziemy na ulicach albo w lasach,tego chcemy?Jeżeli są ludzie którzy muszą oddać zwierzaka i szukają dobrego domu, to im po prostu pomagajmy a nie oceniajmy ,bo ocena nie do nas należy.
AMEN zajmijmy się pomoca a nie oceną ludzi,akurat p.Janina postąpiła jak kochający właściciel ,nigdy nie wiadomo jak potoczy się nasze życie i kiedy będziemy potrzebować pomocy bez oceniania przez innych.PS.Pani Janino Korek jest w dobrych rękach i na pewno będziemy starali się mu pomóc.Roma napisał(a):Dzwoniła dzisiaj do mnie była właścicielka Korka.była bardzo smutna i załamana z powodu niektórych dziwnych opinii na temat jej postępowania.Chyba a nawet na pewno chodzi o opinie Brożkina.Zdziwiła się bardzo, jak osoby nie znające sprawy od podszewki mogą w ten sposób reagować.Niestety ale w tej kwestii gotowa jestem przyznać jej rację.Jeżeli w ten sposób będziemy reagowali to będzie to jedynie ze stratą dla tych którym podobno chcemy pomagać.Musimy pamiętać o tym , że jeżeli będziemy zbyt ortodoksyjni to Ci co chcą psy oddać,szerokim łukiem będą omijać nasz portala psy znajdować będziemy na ulicach albo w lasach,tego chcemy?Jeżeli są ludzie którzy muszą oddać zwierzaka i szukają dobrego domu, to im po prostu pomagajmy a nie oceniajmy ,bo ocena nie do nas należy.
Brożkin napisał(a):"...daleko mi do wydawania sądów. Nie znam sytuacji, nie wiem jak było. Chodzi o to, że Korek to tylko jeden z wielu oddanych psów."
beta napisał(a):Co słychać u Korka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość